Wat maakt de biologische witte wijn uit Valencia speciaal?
- Witte wijn bewaar je gekoeld
- Rode wijn houd je op kamertemperatuur
- Neleman levert biologische en vegan wijn
Je hebt witte, rode en blauwe druiven, de druivenschil van de witte druif bevat geen kleurstof waardoor de kleur ook blank blijft. Echter bevat de druivenschil van de rode of blauwe druiven wel kleurstof, hiervan wordt rode wijn gemaakt. De exacte kleur van de rode wijn wordt niet bepaald door het kleurstof in de druivenschil, maar die wordt bepaald door de rijptijd van de wijn. Daarnaast is er nog een groot verschil tussen de wijnen en dat is namelijk hoe ze worden bewaard en geserveerd. De smaak van de witte wijn is op zijn best als die gekoelt wordt bewaard, hoe kouder hoe beter de smaak. Daarentegen is de smaak van de rode wijn op zijn best als die wordt bewaard op kamertemperatuur. Waar je vroeger alleen de kleur wijn kon kiezen heb je nu veel meer opties, waaronder ook biologische wijn.
De biologische witte wijn uit Valencia
Alle wijnen van Neleman zijn zowel biologisch als vegan en worden geproduceerd met veel liefde. Niet alleen de productie, maar ook het perfecte klimaat speelt een grote rol in het maken van de wijn. De druiven kunnen goed groeien door de hoge temperaturen en vele zon, doordat het in de nacht behoorlijk afkoeld ontstaan er een perfecte combinatie van temperatuur waarin de druif kan groeien. Wat nog een groot voordeel is van de wijngaarden in Valencia is de droogte, hierdoor hebben ze geen last van schimmel en kunnen ze overige dingen op een natuurlijke manier bestrijden en hierdoor ontstaat er biologische witte wijn.
De gelegenheid en de daarbij passende witte wijn
Verdil druiven waren jarenlang enorm schaars en bijna uitgestorven, gelukkig is het tegendeel waar en is deze frisse druifsoort niet meer weg te denken inmiddels. De Verdil druifsoort is de perfecte druifsoort om te blenden, hierdoor ontstaat er een bijzondere unieke smaak. De best verkochte wijn is de Viognier Verdill, deze is een combinatie van twee druifsoorten en daardoor de perfecte wijn voor tijdens de borrel, maar ook voor bij de lunch of het diner. Half zoete en droge witte wijn zijn een finishing touch qua smaak bij een visgerecht of een kaas borrelplank. Daarentegen is de zoete witte wijn perfect voor als dessert of gewoon zo of in combinatie met een dessert. De smaak van de witte wijn komt pas echt tot zijn recht wanneer die koud staat en is daarom de perfecte wijn om op een terrasje van de zomer om te drinken.