Tuin

Groene aanslag van de terrastegels verwijderen met strooizout!

Story Highlights
  • Haal groene aanslag weg met strooizout
  • Ook andere soorten zout kunnen helpen
  • Aanslag ontstaat bij vochtige omstandigheden

Groene aanslag op de tegels in de tuin, we komen het allemaal wel eens tegen. Het is geen fraai gezicht als de tegels in de tuin voor een deel bedekt zijn met deze vieze groene aanslag en het liefst willen we dit ook zo snel mogelijk én zo eenvoudig mogelijk verwijderen. De hogedrukspuit is zeker niet altijd de juiste oplossing, hierdoor kan de toplaag van de tegels namelijk beschadigen, met alle gevolgen van dien.

Hoe ontstaat groene aanslag?

Meestal komt groene aanslag voor in vochtige omstandigheden, iets waar we in Nederland nogal eens last van hebben. Zowel op de bestrating in de tuin, als op het hout en op de muren kan zich deze groene aanslag vormen. De groene aanslag bestaat uit mossen en algen en met name op schaduwrijke plekken komt het nogal eens voor. De combinatie van regen en donkere dagen is een ideale basis om deze algen en mossen te laten ontstaan en flink te laten groeien.

Eenvoudig verwijderen

Er is echter een middel wat de groene aanslag heel eenvoudig laat afsterven, en dat is strooizout. Je zou misschien denken dat strooizout alleen gebruikt wordt in de winter om gladheid tegen te gaan wanneer het vriest, maar strooizout heeft dus nog veel meer functies. Als je strooizout namelijk aanbrengt op de plekken met groene aanslag, dan zorgt het strooizout ervoor dat de mossen en algen afsterven en de groene aanslag deus als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Eerst even testen

Kies wel voor strooizout van hoge kwaliteit en strooizout dat duurzaam geproduceerd is. Het wegenzout van de Strooizoutgigant.nl is hier dan ook zeer geschikt voor. Niet alle soorten strooizout zijn namelijk geschikt om te gebruiken en wat ook belangrijk is, is dat niet alle tuintegels geschikt zijn om strooizout op te strooien. Zout kan namelijk bijten en gecoate tegels kunnen hierdoor vaal worden. Het is daarom aan te raden om het eerst op een klein stukje tegel, liefst uit het zicht, uit te proberen. Wacht dan een aantal dagen en wanneer het strooizout de tegel niet heeft aangetast, kun je het strooizout gebruiken op de rest van de tegels om zo de vieze aanslag te verwijderen.

Hoe gebruik je strooizout

De eerste optie is om strooizout royaal op de aanslag plekken te strooien. Met het speciale wegenzout kun je op een efficiënte manier strooien, waarna het strooizout zich aan de tegels hecht. Je hebt met dit zout dus minder strooizout nodig, wat kostenbesparend en milieubewust is. Een andere optie is om het strooizout op te lossen in lauw water. Het zoute water kun je vervolgens met een gieter of spuit over de tegels verspreiden.

Verschillende soorten zout

Strooizout kun je in verschillende hoeveelheden kopen, van een big bag tot aan een zak of emmertje. Hierdoor is er een ruime keus als het gaat om het aanschaffen van strooizout. Strooizout kan, mits droog opgeslagen, best een poosje bewaard worden. Een emmer strooizout is daarom erg praktisch, want deze kun je opnieuw afsluiten. Strooizout is niet geschikt voor consumptie en het is bovendien aan te raden om contact met de blote huid te vermijden. Het is dus niet verstandig om dit zout voor andere doeleinden te gebruiken, hier zijn weer andere zout soorten voor die ook bij de Strooizout Gigant te verkrijgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button