Overig

Kies voor servies dat bij jou past!

Story Highlights
  • Servies is praktisch en maakt je blij
  • Bepaal eerst de grootte
  • Kies voor bamboe, porselein en kunststof

Als je gaat verhuizen is een van de eerste dingen die je gaat zoeken vaak ook een serviesset. Het lijkt misschien een makkelijke keuze, maar je zal al gauw merken dat het geen makkelijke klus is. Een serviesset uitkiezen is niet zomaar wat, het moet bij je passen, maar ook in je interieur, je wil immers niet alleen maar mooie borden. Het moet praktisch zijn, maar je ook blij maken als je eet. Vaak is een serviesset een aankoop voor de langere termijn, het is daarom ook wel een aankoop die goed doordacht moet zijn. In dit artikel wat tips die jou helpen een keuze te maken over welk servies bij jou past.

De grootte

Iets wat enorm belangrijk is om over na te denken is hoe groot wil je dat jouw serviesset is? Wil je alleen platte borden, diepe borden en kommetjes of wil je meer keuze hebben? En net zo belangrijk hoeveel wil je van ieder? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar het juiste servies. Wanneer je precies weet hoeveel en wat je precies wil hebben is het aan te raden om ook te kijken of je voldoende opbergruimte hebt voor al het servies.

De stijl

Voor iedere stijl is er wat wat te vinden qua servies, denk goed erover na wat voor stijl jij in je interieur wil, zodat je servies daarbij mooi aansluit. Je kan gaan voor strak servies, zoals zwart servies of wit porselein, maar je kan ook kiezen voor aardetinten servies of juist wat kleur toevoegen in je keuken.

Het gebruik

Naast de stijl is het ook belangrijk om te bedenken voor wat je het servies wil gaan gebruiken. Natuurlijk om van te eten, maar zoek je servies die ook bestendig is tegen de oven of magnetron of juist servies die in de vaatwasser kan? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een keuze maakt.

Het materiaal

Als je de stijl en het gebruik duidelijk voor ogen hebt kan je gaan kijken ook aan de hand van het gebruik, naar het materiaal. Er zijn diverse soort materialen servies waar je tussen kan kiezen, zoals:

  • Bamboe
  • Porselein
  • Kunststof
  • Aardewerk

Kijk naar je gebruik en welk materiaal daarvoor geschikt is en maak dan een keuze tussen de geschikte materialen. Zo stel je heel mooi een serviesset die volledig bij jou wensen en behoeftes past samen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button