Overig

Haartransplantatie tips

Kaalheid, onder velen blijft het een enorm taboe. Toch zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor een haartransplantatie. Vooral onder mannen is kaalheid een veelvoorkomend probleem, waar vervelend genoeg te weinig over wordt gepraat. 1 op de 5 mannen krijgt namelijk in een vroegtijdig stadium te maken met kaalheid. De eerste symptomen zijn vaak een dunner wordende haardos. Ook inhammen die steeds dieper worden kunnen zorgen voor onzekerheid. Loop jij met het idee een haartransplantatie te doen, dan hebben we hier enkele tips voor je.

Wat is een haartransplantatie 

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om een haartransplantatie uit te laten voeren, dan kun je ervoor kiezen dit te laten doen in het buitenland, maar ook een haartransplantatie Nederland is een optie. Bij een dergelijke ingreep, wordt er eigen haar teruggeplaatst naar de plek waar het haar een stuk dunner is geworden. Het haarzakje wordt als het ware verplaatst van het achterhoofd, naar de plek waar het noodzakelijk is om wat meer haar te laten groeien. Er zijn een ruim aantal verschillende soorten behandelingen die ingezet kunnen worden. De bekendste haartransplantatie methodes zijn de Micro FUE, DHI (Direct Hair Implantation) en de Artas Robotic Fue methode. De Micro FUE is wereldwijd de meest toegepaste behandelmethode. Met deze behandeling krijg je geen last van littekens of zwellingen, wat toch vaak de vrees is van mensen die een haartransplantatie ondergaan. De resultaten zijn zeer goed met deze behandeling en dat verklaart de populariteit van Micro FUE.

Haartransplantatie tips

Tips voor een haartransplantatie

Wanneer je een behandeling hebt gehad, dan kan het 12 tot 14 maanden duren alvorens het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. De geplaatste haarzakjes, ook wel grafts genoemd hebben dan de tijd om uit te groeien tot een volwaardige haarzak. Wanneer de behandeling net achter de rug is, dan kan het zijn dat je last krijgt van jeuk. Wat ook niet zo vreemd is, aangezien er in principe kleine gaatje in je hoofd zijn gemaakt om de haarzakjes te plaatsen. Voorkom dus nare infecties en krab niet op je hoofd. Heb je toch jeuk, probeer dan te drukken. Op deze manier blijven de korstjes heel en gaat het niet bloeden. De eerste dag is het niet aan te raden je haren te wassen, deze dienen dan absoluut niet in contact te komen met water. De wondjes moeten eerst goed drogen. Wil jij je haren daarna toch wassen, dan mag dit uitsluitend met de daarvoor bestemde shampoo. Deze ontvang je doorgaans vanuit de kliniek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button