Health

Hier moet je rekening mee houden na een ooglaserbehandeling

Als je binnenkort een ooglaserbehandeling hebt is het goed om te weten dat je een aantal dingen niet meteen kunt doen. Na het oog laseren zul je enige tijd vrij moet nemen van het werk, kun je zelf niet autorijden en ook sporten kan pas na een aantal dagen. Verder moet je oppassen dat er geen water in de ogen komt tijdens het douchen. 

Je kunt niet meteen aan het werk

Als je een ooglaserbehandeling hebt ondergaan is het goed om te weten dat je niet direct terug aan het werk kunt. Het is voor iedereen anders hoe lang je nodig hebt om te herstellen. Dit is afhankelijk van de persoon maar ook de soort behandeling. We raden aan om zeker rekening te houden met minimaal twee dagen dat je vrij moet nemen van het werk. Kies eventueel voor de vrijdag als behandeldag zodat je het weekend kunt herstellen. Je bespreek met de oogarts hoelang de herstelperiode zal moeten zijn.

Auto rijden is niet mogelijk

Na de behandeling is het niet mogelijk om zelf achter het stuur te gaan zitten. Zorg daarom ruim van te voren voor vervoer zodat je bij de kliniek kunt komen maar ook veilig thuis komt. Hou er rekening mee dat de volgende dag je terug moet komen voor controle en dus opnieuw vervoer nodig hebt. De oogarts zal samen met jouw bespreken of je weer zelf kunt rijden in de auto of dat er langer voor nodig is. Over het algemeen mogen mensen na twee dagen weer autorijden. 

Hier moet je rekening mee houden na een ooglaserbehandeling

Pas op met douchen

Als de ooglaserbehandeling is gedaan kun je zonder problemen douchen of in bad gaan. Je moet er echter wel in de gaten houden dat er geen water in de ogen terecht komt. Dit kan ervoor zorgen dat het herstel onvoldoende verloopt. Hou je handen daarom voor de ogen wanneer je je haren wast. Vraag eventueel om hulp.

Sporten is niet direct mogelijk

Sporten is geen optie direct na de ooglaserbehandeling. De ogen hebben tijd nodig om te herstellen. Na een aantal dagen kun je voorzichtig beginnen met rustige oefeningen zoals fietsen op een hometrainer. Na een week of twee kun je beginnen met hardlopen, voetballen en fitness. Vraag altijd om advies bij je oogarts.

Gerelateerde artikelen

Back to top button