Overig

Handelen met cfd’s op de zilverprijs

Ben jij actief op de aandelenmarkt? Of handel je wellicht al in cryptocurrency? Dan is het het handelen in cfd’s wellicht ook erg interessant voor je. Je kunt er namelijk erg veel geld mee verdienen, zowel in een dalende als een stijgende markt! Je zorgt ervoor dat je inzet op een stijging of een daling van de markt. Als je gelijk hebt, kun je direct veel geld verdienen. Als je ongelijk hebt, dan kun je verliezen. Zorg er daarom altijd dat je goed onderzoek doet voordat je investeert in een CFD.

Wat is handelen met cfd’s precies?

Als je gaat handelen in cfd’s, dan ga je een contract for difference aan met de broker. Je zet geld in dat dat de koers van bijvoorbeeld de zilverprijs omhoog gaat. Als deze daadwerkelijk stijgt, krijg je winst. Als de koers echter daalt, dan verlies je geld. Je kunt met een CFD echter ook de andere kant op gaan. Je kunt ook zeggen dat de koers daalt en daardoor winst pakken. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om te handelen. Als je handelt in deze contracten, koop je niet echt het zilver. Je gaat alleen een contract aan of de prijs veranderd. Hierdoor kun je sneller de de contracten ook weer verkopen en kun je snel winst pakken.

Voordelen van handelen met cfd’s

Een van de grootste voordelen van het handelen met cfd’s is dat je zowel kunt bieden op de koers die stijgt als daalt. Daarnaast kun je ook handelen met een hefboom. Dit betekent dat je je inzet met een bepaalde waarde verdubbeld. Als je dan wint, kun je enorm hoge winsten krijgen. Hierdoor kun je dus al starten met een klein bedrag, maar toch voor een hoge winst gaan. Vervolgens kun je een automatische stop invoeren om direct je winsten te krijgen.

Waarom handelen in zilver?

Zilver is in de laatste jaren steeds populairder geworden om mee te handelen. De zilverprijs is hierdoor de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat is ook niet heel gek, aangezien zilver een edelmetaal is. Hierdoor is er een beperkte voorraad op de wereld. ZIlver wordt daarnaast niet alleen gebruikt voor sieraden, maar kan ook voorkomen in technologische producten. Hierdoor kan het in de toekomst erg schaars worden, omdat er steeds meer zilver gebruikt wordt. Zo zie je bijvoorbeeld dat er zilver gebruikt wordt in de productie van zonnepanelen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button