Overig

Cryptovaluta kopen via je eigen bank?

Voor de handel in cryptovaluta kun je momenteel niet bij jouw eigen bank terecht. Je zult hiervoor een account moeten openen bij een exchange. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn, voordat de traditionele banken dergelijke diensten ook zullen gaan aanbieden. Dit valt af te leiden uit de ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Zo schreef cryptoinsiders.nl onlangs al over het feit dat zo’n driehonderd kleinere Amerikaanse banken inmiddels cryptovaluta aanbieden. Voor veel mensen is dat juist het extra zetje dat ze nodig hadden om ook in cryptovaluta te gaan handelen. Onderzoek wijst uit dat ongeveer zestien procent van alle Amerikanen cryptovaluta bezit.  In Nederland ligt dat percentage wat lager, maar hierbij moet wel aangetekend worden dat het onder jongeren beduidend hoger ligt.

Veiligheid

Een belangrijk aspect waarover veel mensen zich zorgen maken, is de veiligheid. Mensen zijn vaak wat argwanend bij het overstappen op voor hen onbekende systemen. Niet in de laatste plaats wordt die argwaan gevoed door bedrijven die proberen om onwetende investeerders op te lichten. Er zijn legio verhalen bekend van mensen die geld overmaakten naar een account van een malafide partij en vervolgens konden fluiten naar hun centen. Het is daarom altijd van belang om eerst wat tijd te investeren in het natrekken van een exchange door bijvoorbeeld de reviews op diverse websites te bekijken.

Wallet

Een ander punt van aandacht is de wallet waarin je de cryptomunten bewaart. Je kunt kiezen voor een online wallet, maar ook voor hardware die je offline beheert en waar buitenstaanders dus niet bij kunnen komen. Dat laatste beschermt je uiteraard volledig tegen hackers, maar biedt weer als nadeel dat je een probleem hebt wanneer de hardware niet meer functioneert of gestolen wordt. Zelfs dan kun je overigens nog steeds bij je cryptomunten komen. Je kunt de hardware-wallet namelijk het beste vergelijken met een bankrekening, waarop je inlogt. Als je over de juiste gegevens beschikt, kun je er alsnog bij komen.

Betrouwbaarheid

Dat Amerikaanse banken besloten om cryptomunten te gaan aanbieden, is niet vreemd. Ze voelen feilloos aan hoe consumenten soms enigszins wantrouwend zijn en springen bewust als tussenpersoon in dat gat. De banken hebben immers al een reputatie opgebouwd op het gebied van betrouwbaarheid en klantgericht werken. Door ook deze nieuwe betaaldiensten aan te bieden, nemen ze hun klanten veel zorgen uit handen. Zo profiteren ook zij van deze nieuwe markt.
Bron: Crypto-insiders.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button