Tuin

Handige info van Hoge Hagen

Story Highlights
  • Er zijn verschillende soorten haagplanten
  • Gebruik eens bamboe als haagplant
  • Gebruik de niet-woekerende bamboeplant

Wat is een haagplant?

Om huizen heen zie je vaak in plaats van een schutting een haag van struiken of bomen, om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Haagplanten bestaan er in verschillende soorten en maten, bij Hoge Hagen heb je haagplanten van tot twee meter, maar je hebt ook van boven de twee meter er tussen zitten.

Welke soorten haagplant?

Hoe meer keuze je hebt over iets hoe moeilijker de daadwerkelijke keuze maken ook wordt. Juist omdat er zoveel verschillende soorten en maten zijn van haagplanten is het bijna onmogelijk dat je niet iets geschikts vind wat passend is bij de omgeving.

Bamboe als haagplant

Een bamboe is niet alleen een sterke plant omdat die goed tegen de verschillende weersomstandigheden kan, maar geeft ook veel sfeer aan de ruimte. Toch zijn er veel mensen die niet voor de bamboe kiezen als haagplant, omdat ze bang zijn voor het woekeren. Die angst is onnodig, omdat niet alle soorten bamboe een woekerende plant is.

De niet-woekerende bamboe plant

Sommige bamboe planten zijn wel woekerend en andere juist niet, om te onthouden welke wel en welke niet is het van belang dat je de onderstaande informatie weet te vinden. Alle bamboe planten die niet woekerend zijn beginnen met de naam Fargesia. De Fargesia is een plant die het hele jaar mee kan gaan, omdat wanneer er droogte of vorst heerst de plant zichzelf kan beschermen. Twee maal per jaar is het moment dat je de Fargesia het best kan snoeien, dat is of in het voorjaar of in het najaar, door de felle zon kunnen de bladeren juist gaan verbranden.

Verschillende soorten Fargesia

De Fargesia plant bestaat er in verschillende variaties, ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid. De meest bekende is de Fargesia Robusta Campbell, het is een sterke soort bamboe die makkelijk bij te houden is, zodat die altijd de juiste hoogte heeft. Een ander soort bamboe met een bekende naam is de Red Panda, oftewel de Fargesia Jiuzhaigou. in de zomer zijn de halmen kleurrijk en in het najaar kleuren ze naar de bekende bruin/oranje kleur van de herfst. Waar je de bamboe in wil kan je zelf kiezen, maar je ziet het steeds vaker ook voorbij komen bamboe in bakken of potten. De Fargesia Rufa is hier een goed voorbeeld van, zonder gesnoeid te worden kan deze Haagplant tot wel drie meter hoog worden. De handige info om te onthouden is dat alle bamboe planten die niet woekeren beginnen met Fargesia.

Gerelateerde artikelen

Back to top button