Health

Heb je altijd veel buikpijn? Probeer dit eens!

Buikpijn hebben we allemaal wel eens, de één helaas wel wat vaker dan de ander. De ene keer is een buikgriep of een virus de boosdoener, de andere keer is er wat verkeerds gegeten. Niets om over in paniek te raken, even uitzitten en gewoon weer doorgaan. Maar komt diezelfde buikpijn zeer regelmatig terug en tast je in het duister over de oorzaak ervan? Dan zijn er een aantal zaken waarvan het goed is deze eens uit te lopen. Lees snel verder.

Lekker gegeten?

Dat eten voor buikpijn kan zorgen zonder dat er iets verkeerds in zat, is niet algemeen bekend. Het kan namelijk zo zijn dat je niet op erge manier allergisch voor iets bent, maar wel dat je intolerant voor bepaalde stoffen bent. De verschijnselen hierbij zijn dan niet zo heftig als bij een allergie, maar de gevolgen kunnen wel chronisch én behoorlijk irritant zijn. Buikpijn, diarree, weinig energie en huiduitslag zijn hier nog maar enkele voorbeelden van. Wanneer jij dus regelmatig klachten hebt qua buik en/of stoelgang, dan is het aan te raden om eens een tijdje zonder bepaalde voedingsgroepen te leven. Voorbeelden hiervan zijn minderen met zuivel en tarwe. Stop echter niet meteen met het eten van deze producten maar kies een andere weg.

Het alternatief

Wanneer je een tijdje probeert om zonder een specifieke voedingsstof te leven zul je merken of het wel (of geen) positieve invloed heeft op je buikklachten. Hier moeten echter vervolgens ook geen andere klachten voor terugkomen in de vorm van voedingstekorten. Daarom is het wel aan te raden om in de tussentijd hoogwaardige lactosevrije producten te kopen. Deze zijn vaak in de plaatselijke supermarkt te koop, maar ze zijn ook online eenvoudig bestellen. En het verschil? Dit ga je nauwelijks proeven. Ook voor tarwes zijn er goede alternatieven te bedenken met hoogwaardige voedselprofielen. 

Kortom, blijf niet te lang met buikpijnklachten rondlopen. Wanneer je ernstige en acute oorzaken hebt uitgesloten is het aan te raden eens scherp te kijken naar je eigen voeding. Eet of drink je regelmatig zuivel en/of tarwe en krijg je daarna klachten? Het wisselen van deze voedingsproducten voor andere producten, kán dan wel eens de oplossing daarvoor zijn. Om tekorten te voorkomen is het aan te raden deze wel te vervangen door goede alternatieven. De markt is inmiddels behoorlijk gevuld met goede én smakelijk vervangers. Van soja tot havermelk, voor ieder wat wils!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button