Overig

Heb jij een vliegbewijs nodig voor jouw drone?

Sinds 2021 heb je voor het vliegen met een drone van meer dan 250 gram een vliegbewijs nodig. In sommige gevallen dient dit zelfs aangevuld te worden met een vaardigheidsbewijs. Werk jij binnen jouw onderneming met één of meerdere drones? Dan is er een grote kans dat jij ook verplicht een vliegbewijs moet halen. Er zijn in Nederland verschillende droneopleidingen waarmee je snel en eenvoudig je vliegbewijs kunt halen. Dit EU Dronebewijs is geldig binnen alle landen van de Europese Unie, dus ook vliegen in het buitenland is mogelijk met dit vliegbewijs.

Droneopleiding volgen

Voor het behalen van het EU dronebewijs volg je een drone opleiding bij een vliegschool zoals Drone Class. Je leert dan alle theorie waar je over moet beschikken om veilig een drone te kunnen besturen. Door middel van een test wordt gekeken of je voldoende geleerd hebt. Slaag je voor de test, dan kun je bij de RDW het EU Dronebewijs aanvragen. Na betaling ontvang je het vliegbewijs per mail en kun je direct gaan vliegen.

Praktijktraining

Voor het behalen van een EU Dronebewijs heb je in principe alleen een theorieopleiding nodig. Het is echter ook mogelijk om je drone piloot opleiding uit te breiden met praktische lessen. Dit is zeker een aanrader wanneer je jouw drone volledig onder de knie wilt krijgen en maximaal wilt profiteren van de mogelijkheden. Een praktische training kun je bij Drone Class eenvoudig aan jouw pakket toevoegen. Voor het behalen van een vliegbewijs is het niet noodzakelijk om een praktijkexamen af te leggen.

Voor wie is het EU Dronebewijs?

Voor wie is het EU Dronebewijs?

Niet iedereen kan gebruik maken van een drone brevet. Allereerst moet je 16 jaar of ouder zijn wanneer je zelfstandig een EU Dronebewijs wilt halen. Ben je jonger dan 16, dan mag je enkel onder toezicht van een piloot met vliegbewijs vliegen. Heb je een EU Dronebewijs, dan zijn er een aantal gedragsregels waar je je aan moet houden. Zo mag je niet vliegen als je onder invloed bent, blijf je uit de buurt van hulpdiensten en check je altijd de zoneringskaart voordat de drone de lucht in gaat. Deze en andere spelregels leer je ook allemaal tijdens de drone opleiding van Drone Class.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button