Tuin

Hedera schutting, de ideale omheining van uw tuin

Hoe vaak komt het voor dat u uw tuin inkijkt en denkt: ik zou wel eens een nieuwe omheining willen? Veel mensen denken na over het aanschaffen van een nieuwe schutting of heg, maar maken de stap niet. De reden is dat mensen een houten of betonnen schutting vaak zo saai vinden en dat een haag zo lang moet groeien. Het is dan ook niet gek dat mensen het maar bij het oude houden. Aan de andere kant zijn er ook veel jonge stellen of families die in een nieuwbouwwoning trekken en een tuin hebben waar nog geen enkele omheining te vinden is. In die gevallen is men ook op zoek naar een manier om de tuin zo spoedig mogelijk af te schermen. Waar kiest u dan voor? De hedera schutting.

Wat is een hedera schutting?

Een hedera schutting bestaat eigenlijk uit twee losse onderdelen die samen een ideale afscheiding vormen van een tuin. Dit zijn namelijk een schutting-paneel en een hedera plant.

De hedera is een snelgroeiende plant die thuishoort in de klimmende planten die het hele jaar door groen blijven. Het is een plant die van origine uit Zuid Europa komt en veelal ter decoratie van tuinen wordt gebruikt. Dankzij de snelle groei en het groenblijvende karakter, is het een ideale plant om een tuin snel te omheinen en natuurlijk te doen ogen. Het is dan ook een zeer populaire plant om tegen de zijkant van een tuinhuis, maar ook tegen schuttingen aan te laten groeien. Een hedera schutting kant en klaar van 180×180 is dan ook een van de snellere manieren om een tuin helemaal af te schermen.

De hedera schutting voor nieuwbouwhuizen

Het omheinen van een huis is vaak een van de eerste plannen die mensen hebben wanneer ze in hun nieuwbouwhuis trekken. Een kale tuin waar de hele buurt in kan kijken is nou eenmaal niet erg prettig. In die gevallen kiezen mensen vaak voor schuttingen. Deze zijn snel gezet en beiden direct een afscherming. Echter vindt men schuttingen meestal helemaal niet zo mooi of aantrekkelijk. Mits u er veel schilderwerk aan verricht, zijn het vaak saaie uitzichten. Om die reden maken mensen dan ook graag gebruik van een heg of haag. Zoals de klimop schutting die de buren hebben. Helaas moeten die vele jaren groeien voor er een dichte afscherming ontstaat. Een hedera schutting kant en klaar 180×180 kopen is dan ook een van de snelste en mooiste oplossingen voor dit probleem. Een hedera groeit snel en daardoor zal de achterliggende schutting binnen enkele weken volgroeid zijn. Zo kan een hedera schutting balkon perfect zijn voor het nieuwbouwhuis.

Verschillende leeftijden

Natuurlijk hangt de prijs en hoe lang u moet wachten tot de hedera volgroeid is, helemaal af van de leeftijd van de hedera. Vaak kunt u bij een hedera schutting verkoper zowel jonge hedera’s als volgroeide hedera’s aanschaffen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een dichte achter schutting. Zo bent u direct afgeschermd en hoeft u enkel te wachten tot de hedera volgroeid is. In andere gevallen kunt u gebruik maken van een gaas schutting waar de hedera tegenop kan groeien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button