Travel

De juiste voorbereiding voor een lange afstandsrit met de motor

Ga je komende zomer een lange tocht met de motor maken? Of misschien zelfs op motorvakantie? Voor beide is het belangrijk om je goed voor te bereiden om problemen onderweg te voorkomen. Lees in dit artikel waar je allemaal aan moet denken tijdens de voorbereiding op een lange afstandsrit met de motor.

Grote onderhoudsbeurt

Is het een tijdje geleden dat je motor een grote onderhoudsbeurt heeft gehad? Dan is het verstandig om een grote onderhoudsbeurt te geven, zodat je motor helemaal klaar is voor het rijden de lange afstanden. Dit voorkomt dat je onderweg te maken krijgt met vervelende problemen.

Controleer de banden

Allereerst is het belangrijk om de bandenspanning te controleren. Met zachte banden verbruik je meer brandstof en is het minder veilig om te rijden op je motor. Een te zachte band kan namelijk een klapband veroorzaken. Het is daarom belangrijk om altijd met een goede bandenspanning de weg op te gaan.

Ook moet je kijken naar de profieldiepte van de banden. Je moet voldoende profiel hebben om de juiste grip op de weg te hebben. Je kan bij een lange afstandsrit met de motor te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Voldoende profiel op de banden is dan ook erg belangrijk.

Beschermende motorkleding

Het dragen van de juiste motorkleding is natuurlijk altijd belangrijk. Beschermende motorkleding en een comfortabele motorhelm is enorm belangrijk voor je eigen veiligheid. Zorg ervoor dat je over de juiste motorkleding beschikt waarin je urenlang comfortabel op de motor kunt rijden. Heb je momenteel een helm dat niet zo comfortabel zit? Dan is het voor een lange afstandsrit verstandig om een nieuwe helm te kopen. Een nieuwe motorhelm kopen is tegenwoordig niet meer zo duur.

Navigatiesysteem

Een goed navigatiesysteem op je motor is enorm belangrijk als je een lange route gaat rijden. Het is ook verstandig om de kaart te updaten voordat je de weg op gaat, zodat die op de hoogte is van alle nieuwe verkeerssituaties.

Check de accu

Nog een laatste punt waarop je moet letten is de accu. Een lege accu is een van de meest voorkomende problemen bij een lange afstandsrit met de motor. Check daarom altijd de staat van je accu voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat de accu van je motor voldoende capaciteit heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button