Overig

Heftig in bed, of valt dat mee?

Met de films en series over BDSM heb je er onderhand vast al wel eens wat over gehoord. Echter zijn er nog velen die denken dat BDSM voor hen te heftig is. Leren outfits, volledig vastgebonden mensen en zwepen spoken door het hoofd en toch is dat helemaal niet wat BDSM is. Dit is namelijk voor iedereen anders en vaak wordt BDSM in lichte vorm door veel mensen in bed toegepast zonder dat ze hier weet van hebben. Maar wat is BDSM dan precies en is dit misschien iets om in een lichte vorm uit te proberen nu dat het weer kouder wordt en we sneller in bed duiken? 

BDSM voor beginners

BDSM staat voor: bondage, dominantie, submissie en (sado)masochisme. Bondage omvat het limiteren van de bewegingsvrijheid van iemand. Dit hoeft dus niet gelijk volledig onmogelijk gemaakt te worden, soms kan een pols of enkel die vast is gebonden aan het bed er al voor zorgen dat je partner minder bewegingsvrijheid heeft wat alles een stuk spannender kan maken. Dominantie staat voor, zoals de naam als doet denken, het domineren van iemand. Dit kan in lichte vormen door bijvoorbeeld het tempo te bepalen en aan te geven wie wat doet in bed. Submissie is hiervan het tegenovergestelde, dit is iemand die volgt wat er wordt verteld bijvoorbeeld. (Sado)Masochisme is de term die wordt gebruikt om het seksueel plezier beleven aan gepijnigd worden of pijnigen, te omschrijven. Dit klinkt best heftig, echter kan een kleine tik met een hand of zweepje soms heel stimulerend zijn voor velen. 

De juiste tools

Er zijn meer dan genoeg tools en toys te vinden, maar hoe vind je nu de juiste toys voor BDSM die passen bij de interesse van je partner en jij? Wanneer je voor het eerst BDSM wil uitproberen in bed is het belangrijk om als eerste hier met je partner het gesprek over aan te gaan. Kijk samen online naar informatie over BDSM en bespreek wat jullie zouden willen uitproberen en wat je hiervoor nodig hebt. In lichte vormen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van beginnerstoys zoals: blinddoeken, bondagetouw of -tape, (hand)boeien, zweepjes, kietelaars en paddles. Echter blijft het belangrijk om dit samen te bespreken en je goed in te lezen wanneer het aankomt op het veilig gebruiken van de toys. Spreek ook samen een stopwoord af. Dit is een woord dat jullie kunnen gebruiken om de ander aan te geven dat je (tijdelijk) niet verder wil. Deze wordt, als er goed wordt gecommuniceerd, bijna nooit gebruikt, maar het is nooit verkeerd er één te hebben voor de zekerheid. 

BDSM is op vele manieren en in vele gradaties toe te passen, hoe heftig dit is, ligt dus volledig aan hoe je partner en jij hiermee omgaan. Met deze informatie kan je een goed begin maken aan het ontdekken wat BDSM kan toevoegen bij jullie in bed. Wees dan ook niet bang om mogelijke nieuwsgierigheid te delen en bespreken met je partner. Alleen door te praten kan je verder komen, ook in bed!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button