Trends

Tips om meer buiten te komen

Met een druk werkschema en andere verplichtingen, hebben we niet altijd de tijd, of vergeten we soms, om naar buiten te gaan. De frisse lucht van buiten is echter erg gezond en kan ontspannend werken. Daarom is het belangrijk om toch soms even de schoenen aan te trekken en de deur uit te gaan. Omdat het soms toch lastig is om deze stap te maken, hebben wij hier een aantal tips voor jou over hoe jij toch vaker buiten kan komen. Lees dus gauw dit artikel verder!

Schaf een elektrische fiets aan

Velen van ons gaan naar het werk met de auto of sommigen gaan met het openbaar vervoer. Fietsen naar het werk duurt te lang, of het weer is slecht, dus kiezen we toch vaak sneller om met de auto of met de trein te gaan. Maar, wanneer je een e bike aanschaft, zal je minder snel een excuus hoeven te maken waarom je niet met de fiets zou gaan. Met een elektrische fiets wordt je met een motortje vooruit geholpen, waardoor je de harde wind gemakkelijk kunt trotseren. Daarnaast ben je met de vlotte snelheid zo op je werk of op een andere bestemming waar je heen moet. Zo zal je met een elektrische fiets dus sneller de auto overslaan, en kom je dus meer buiten! Een elektrische fiets is voor iedereen. Ook als je iets slechter ter been bent, kun je met een elektrische fiets overweg. Zo heb je een speciale elektrische fiets lage instap.

Ga wandelen met een hond

Een hond is niet alleen hartstikke schattig en een fijn gezelschap voor in huis. Ook zorgt een hond er voor dat jij meer in beweging komt, en zo dus lekker buiten komt. Een hond is namelijk een dier dat goed onderhouden moet worden door deze frequent buiten uit te laten. Zo is de drempel om de deur te verlaten al verlaagd, en kan je er voor kiezen om toch een groter rondje met de hond te wandelen. Is het nemen van een hond toch een te grote stap? Je zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen om de hond van de buren uit te laten. 

Ga sporten

Ook sport is een goede manier om meer naar buiten te gaan. Sporten is niet alleen hartstikke goed voor jouw lichaam, maar het zal er ook voor zorgen dat jij meer buiten komt. Veel sporten vinden namelijk buiten plaats. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker te gaan hardlopen door het bos, maar je kunt je ook inschrijven voor een (team)sport die buiten plaatsvindt. Ga bijvoorbeeld lekker tennissen, of schrijf je in bij een hockeyclub.

Zo kun jij verschillende aanpassingen in jouw leven aanpassen waardoor jij toch wat vaker lekker buiten komt. Schaf een flyer e bike aan, ga wandelen met een hond of schrijf je in voor een sport die je leuk vindt. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button