Overig

Het belang van beveiliging

Het aantal internetgebruikers neemt dagelijks toe. Dat is niet voor niets. De wereld digitaliseert zich op hoog tempo, waardoor technische apparaten op vrijwel ieder vlak in het leven onmisbaar zijn. Het sociale leven bevindt zich tegenwoordig grotendeels op het internet en het bedrijfsleven zou nog maar weinig voorstellen zonder computers. Toch heeft het grote gebruik van het internet ook een keerzijde.

Doordat het leven van een persoon grotendeels plaatsvindt op het internet, staan er ook veel gegevens op het internet van dit persoon. Zo bevatten de verzonden e-mails veel informatie, worden er persoonlijke gegevens ingevuld bij het bestellen van producten of eten en kan de zoekgeschiedenis veel informatie vrijgeven over het persoon in kwestie. Hierdoor kan het internet ook een gevaarlijk locatie zijn als de persoonlijke informatie in de handen van een persoon met verkeerde intenties komt.

Wat is cyber security?

Lange tijd was ‘cyber security’ geen belangrijke term, al is deze term tegenwoordig van groot belang om personen hun privacy en privéleven te beschermen. Cyber security staat voor internetbeveiliging, waarbij alle mogelijke maatregelen worden genomen om programma’s en computers te beschermen tegen digitale aanvallen en criminaliteit. Er zijn immers enorm veel personen die vissen naar persoonlijke gegevens van andere personen voor verkeerde doeleinden. 

Waarom is cyber security momenteel belangrijk?

De wereld digitaliseert, waarbij er dagelijks gebruik wordt gemaakt van digitale apparatuur en het internet. Hierdoor komen er steeds meer persoonlijke gegevens van personen op het internet terecht. Voor hackers met verkeerde intenties wordt het hierdoor enkel nog aantrekkelijker om grote platforms met veel persoonlijke gegevens van personen te hacken. Het nieuws deelt niet voor niets talloze digitale aanvallen en datalekken. De hackers zijn actief bezig met het kraken van de beveiliging om gegevens van personen in handen te krijgen. 

Hoe is jouw huidige beveiliging?

Als bedrijf is het hierdoor enorm belangrijk om rekening te houden met een sterke IT-security. Door te beschikken over een sterke beveiliging zal het voor hackers lastiger zijn om snel de gegevens van andere personen, zoals klanten en bezoekers, in handen te krijgen. Een datalek zal als bedrijf immers een grote, negatieve invloed op het imago zijn. Om na te gaan of jouw huidige digitale beveiliging inderdaad sterk genoeg is om hackers buiten te houden, kan een penetratietest een goede manier zijn om dit te ondervinden. Bij een penetratietest zullen ervaren hackers een poging doen om jouw beveiliging te doorbreken en de gegevens in handen te krijgen. Schrik niet, de hackers zijn hackers met goede bedoelingen. Zij willen jou namelijk helpen om hackers met slechte intenties buiten te houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button