Huis

Het combineren van woonstijlen!

Story Highlights
  • Prioriteiten
  • Verschillende woonstijlen
  • Experimenteren

Komt jouw smaak niet overeen met die van je partner en worden jullie het maar niet eens over het interieur en de indeling van het huis? Houd je zelf van meerdere stijlen en kun je daardoor niet kiezen? ​Woononline​ geeft je in deze blog tips over welke woonstijlen je het beste met elkaar kunt combineren en hoe! 

Wat is belangrijk 

Het allerbelangrijkste met het combineren van woonstijlen is dat je de eenheid bewaart. Eenheid vind je door middel van materialen, structuren, vorm en kleur. De grootste tip die wij je kunnen meegeven is om te beginnen met een moodboard. Maak allebei een moodboard door alles wat je mooi vindt uit de bladen te knippen en op te plakken. Zo kun je goed zien of er iets is wat jullie beiden graag zien in interieur. Heb je de overeenkomst gevonden, dan wordt dit je basis. Zo creëer je eenheid. Vind je de overeenkomst niet, kijk dan naar wat het meest op elkaar lijkt en ga op zoek naar de middenweg. 

Welke woonstijlen passen het beste bij elkaar

Ga je voor een romantische woonstijl, dan kun je kiezen voor scandinavisch gecombineerd met vintage en landelijk. Vind je partner industrieel helemaal geweldig maar is dit voor jou te grof? Kies dan voor industrieel gemixt met landelijk. Dit is een iets lieflijkere versie en meer voor het hele gezin. Of wil je graag een authentiek interieur? Dan kan je het beste gaan voor klassiek met mooie retro items.  

Romantisch 

Veel mensen denken dat als je voor een romantische woonstijl kiest je meteen vast zit aan een bloemetjes print en allerlei ​tierelantijnen. Niets is minder waar, de romantische stijl heeft ook een hele stoere kant. Eerst ga je de basis bepalen. Kies voornamelijk zachte of vergrijsde kleuren en natuurlijke en aaibare materialen. De BePureHome Rodeo collectie​ bevat een aantal prachtige velvet fauteuils, banken en hockers die perfect in deze stijl zouden passen. Naast aaibare stoffen is hout onmisbaar voor de romantische stijl, kies hiervoor wel een lichte houtsoort uit! Als je de basis hebt bepaald kun je verder kijken naar accenten en details. Dit is misschien wel het belangrijkste voor deze woonstijl. Voeg wollen ​plaids​ en schapenvachten toe om de sfeer compleet te maken. Voor de afwisseling en het speelse effect kies je ​sierkussens​ die verschillen in kleur, vorm en patroon om het helemaal af te maken!

Rustic industrial 

Veel mannen zijn er dol op, een stoere look met veel zware en donkere materialen. Vrouwen zijn er vaak niet helemaal weg van. Hoe kun je de industriële woonstijl op een rustige manier combineren met een andere stijl? De landelijke stijl past hier het beste bij. ​Landelijk industrieel wordt ook wel rustic industrial genoemd. De landelijk industriële stijl kenmerkt zich door rust en sfeer van het platteland, dat vinden vrouwen over het algemeen weer leuk. Mocht je deze stijl thuis willen toepassen, kies dan een robuuste ​industriële eettafel​ met veel structuur. Bij deze stijl is het super belangrijk dat je de robuuste items decoreert met gezelligheid. Zet bijvoorbeeld lekker veel kaarsen en potjes op de tafel of leg wollen plaids en kussens neer.

Authentiek interieur  

Retro verwijst naar de stijl van inrichten uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Tegenwoordig is deze stijl weer super trendy en heeft het een eigentijdse draait gekregen. Oorspronkelijk is retro een drukke woonstijl met veel kleur en weinig rust. Als je dit combineert met wat klassieke items breng je de rust terug en wordt het een authentieke stijl. ​Verlichting​ is misschien wel één van de belangrijkste sfeermakers in een retro interieur. Kies daarom bijvoorbeeld een bijzondere lamp boven een iet wat normale eetkamertafel om de retro stijl af te wissel met klassiek. Een aantal andere kenmerken van de retro stijl zijn de hoge pootjes en de visgraat vloeren. Zet hier dan weer een rustige strakke bank bij en het wordt een geheel.

Experimenteren

We hebben je nu een aantal tips en mogelijkheden laten zien. Maar naast deze zijn er natuurlijk allerlei mogelijkheden om van meerdere woonstijlen een geheel te maken. Je kunt hiermee experimenten en wees vooral niet bang om te proberen. Hierdoor ontwikkel je juist een eigen stijl!

Gerelateerde artikelen

Back to top button