Huis

Het juiste interieur passend bij de functie

Ieder pand vraagt om zijn eigen interieur passend bij de functie. Gaat het om een winkel, dan is het belangrijk dat uw merk en uw producten zo optimaal als mogelijk worden gepresenteerd. Als het gaat om een kantoor, dan wil u een goede werkomgeving creëren met daarbij de juiste sfeer waarbij gebruikers zo optimaal mogelijk hun werk kunnen leveren. Zo zijn er uiteraard nog veel meer voorbeelden van panden zoals hotels, musea, restaurants waarbij het interieur belangrijk is bij de functie die het pand heeft.

Hoe kom ik tot de juiste keuze en uitvoering?

Belangrijk is om eerst een goed keuze te maken wat betreft de uitvoerder van de bouw. Welke projectinrichter en montagebedrijf past het beste bij uw wensen en eisen? Zo zijn er veel projectinrichters en montagebedrijven actief. Maar het is belangrijk om goed te kijken welk bedrijf een goede match heeft met hetgeen u wenst. Het is daarbij ook goed om te kijken naar de referenties van deze bedrijven. Vaak geeft dit al een goed beeld van de mogelijkheden die zij bieden, de ervaringen en de mate van tevredenheid van de klanten. U gaat niet over één nacht ijs bij uw keuze van de projectinrichter en het montagebedrijf. Het is een investering die goed lonend moet zijn. Die uw wensen en eisen op een goede manier kunnen vormgeven en uitvoeren naar een passend interieur bij uw pand.

Wanneer u een keuze hebt gemaakt met welke projectinrichter en montagebedrijf u in zee gaat, kan er gestart worden met het ontwikkelproces en daarna de daadwerkelijke uitvoering. Hieronder ziet u een goede opvolging van de te volgen stappen.

Processtappen voor een passend interieur:

Eerste kennismakingsgesprek met de projectinrichter

In dit gesprek worden al uw wensen en eisen besproken. Welke functie heeft het pand en wat is de doelgroep waarbij het moet aansluiten? Welke mogelijkheden en onmogelijkheden zijn er? Het budget zal besproken worden. Belangrijk dat dit een realistisch budget is, passend bij alle wensen en eisen die u hebt. Alle informatie zal goed moeten worden vastgelegd en nogmaals schriftelijk moeten worden gecheckt bij beide partijen, dit om fouten in de aannames te voorkomen.

Projectvoorstel van het interieur

Met alle gegevens vanuit het eerste kennismakingsgesprek gaat de projectinrichter werken aan het projectvoorstel. Met het beschikbare oppervlak gaat de projectinrichter aan de slag. Rekening houdend met de gewenste functionaliteit. De juiste looplijnen moeten worden aangebracht net als alle te bouwen stukken. Welke kleuren passen het beste bij de vastgestelde wensen en eisen? Dit alles om het juiste gevoel, karakter aan te laten sluiten bij de doelgroep waar het voor moet worden gebouwd. Het maken van een moodboard is hierbij een handige tool, dit om goed visueel alle wensen en eisen in kaart te brengen. Door gebruik te maken van een moodboard is gelijk het totale plaatje beter inzichtelijk.

Ontwerp in 2D

De volgende stap is het maken van een 2D ontwerp. Dit is een plattegrond die goed inzicht geeft over de indeling van het pand en de inventaris die geplaatst gaat worden.

Ontwerp in 3D

Een 3D ontwerp maakt het eenvoudiger om het totale plan te visualiseren. Hierbij komen alle kleuren, schaduw, lichtinval en het totale interieur goed tot leven.

Wanneer er een akkoord is op het ontwerp dan kan alles worden omgezet in een stappenplan voor de realisatie van de bouw. Alle te bouwen en aan te brengen stukken worden nu op tekening gemaakt, klaar voor gebruik voor de montagebouwer.

Bouw door het montagebedrijf

Alle tekeningen zijn klaar, alle materialen kunnen worden besteld. Het montagebedrijf gaat aan de slag en zal proberen de bouw zo efficiënt als mogelijk te laten verlopen. Dit alles om op de vastgestelde deadline klaar te kunnen zijn.

Eindresultaat passen bij de functie

Het eindresultaat zal met bovenstaande stappen niet leiden tot teleurstellingen. Goede professionals met een technische baan weten alle wensen en eisen te verwerken tot een mooi eindresultaat. Iedere oplevering van een bouwproject zal hierdoor leiden tot het juiste interieur passend bij de functie van het pand.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button