Huis

Het Nederlandse interieurmerk Leolux

Leolux is een oer-Hollands meubelmerk wat zich kenmerkt door eigenzinnige creaties en innovatie ontwerpen. Inmiddels zijn zij niet meer weg te denken binnen de Europese meubelbranche. De comfortabele meubels zijn een lust voor het oog en maken ieder interieur extra bijzonder. Denk hierbij aan (hoek)banken, fauteuils, stoelen, (salon)tafels en bijpassende accessoires. 

De oprichting

In het jaar 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubel-fabriek opgericht. Hier werden ambachtelijke meubels gemaakt door de handen van slechts enkele medewerkers. Na de oorlog wordt de fabriek gekocht door de gebroeders Jan en Ton Sanders. Met de komst van de broers wordt er nieuw leven in de fabriek geblazen. Klassieke paden worden ingeruild voor risico’s en het denken buiten de lijntjes. Samen met ontwerper Harry de Groot maken de broers een moderne collectie die het nieuw gedachtegoed van de fabriek karakteriseert. De leeuw uit het logo van de Zuid-Nederlandse Clubmeubel-fabriek wordt verandert in een luxe leeuw; Leolux. Tegenwoordig wordt Leolux gerund door alweer de derde generatie van de familie Sanders. Het merk staat bekend om haar innovatieve en eigenzinnige ontwerpen. Na bijna 90 jaar sinds de oprichting van het merk is Leolux een vaste waarde geworden binnen de Europese designwereld. 

Persoonlijk en onderscheidend

Ieder meubelstuk is uniek. Hierdoor zijn het ware blikvangers in ieder interieur. Het unieke karakter van Leolux wordt gevormd door het onderscheidende kleurgebruik en de kenmerkende vormen. Naast eigenzinnigheid, creativiteit en innovatie staat persoonlijkheid ook heel hoog in het vaandel bij Leolux. Er is een ruime keuze in materialen, kleuren en afmetingen waardoor ieder meubelstuk helemaal kan worden afgestemd op de persoonlijke smaak en woonwensen van de consument. De eigenzinnige creaties van Leolux hebben inmiddels ook geresulteerd in het winnen van meerdere Design Awards. 

Blik op de toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook dat heeft de derde generatie van Leolux goed begrepen. Zij investeren maximaal in het gebruik van duurzame materialen en het verlengen van de levensduur van de meubelstukken. Duurzaamheid begint namelijk, volgens Leolux, bij een lange levensduur van de producten. Dankzij het gebruik van duurzame materialen van hoge kwaliteit, kunnen de meubels tientallen jaren mee. 

Bekijk de collectie

In Nederland zijn er verschillende verkooppunten en showrooms waar je terecht kunt voor Leolux-meubels. Zo is er een groot Leolux Experience Center in Breukelen en ook kun je terecht bij deruijtermeubel.nl. Bovendien kun je online met behulp van de Leolux Creator je eigen meubel helemaal samenstellen aan de hand van jouw wensen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button