Tuin

Hoe fleur je een tuin op?

Story Highlights
  • De tuin opfleuren doe je zo
  • Zorg voor kleur in de tuin
  • Kies passende tuinmeubelen

Je tuin is eigenlijk nooit af: ga je snoeien, wil je iets nieuws planten of de tuin wat fleuriger maken? Je wil graag een gezellige ruimte realiseren, alleen weet je niet goed hoe. Laat staan dat je weet welke planten en meubelstukken het beste bij elkaar passen. Hieronder vind je een aantal tips wat zeer zeker van toepassing zal zijn in iedere tuin!

Tip 1: Zorg voor vrolijke kleuren

Sfeer creëren in de tuin gaat natuurlijk niet vanzelf, maar je kunt het wel op een zeer eenvoudige manier realiseren. Werk bijvoorbeeld met vrolijke kleuren in de tuin. De zomerperiode is voor iedereen al een fijne periode door de zalige zon en vakantievooruitzichten, dus waarom die vrolijkheid ook niet in je tuin realiseren? Gebruik meer kleur in de tuin zodat je hier nóg meer van kunt genieten! Dit hoeven niet alleen planten of bloemen te zijn. Gooi gerust een paar kussens op de tuinbank en zet gezellige kaarsen op tafel. Je zult al snel merken dat dit gezelligheid creëert.

Tip 2: Let goed op het kiezen van tuinmeubelen!

Over het algemeen zijn er veel verschillende soorten tuinmeubelen op de markt. Erg leuk natuurlijk, maar zo maakt het de keuze niet eenvoudiger. Ga dus eerst goed na welk materiaal je graag wenst en denk over de afmetingen van je terras. Meet bijvoorbeeld de ruimte eerst op waar je het meubilair wilt zetten. Wees bewust van het feit dat het meubilair niet te groot moet zijn. Je moet immers nog wel voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Tip 3: Denk aan het comfort

Heb je ook leuke tuinbanken gezien die je maar al te graag wilt hebben? Heb je dan wel goed gekeken naar het comfort van deze banken? Je wilt immers een avondje genieten in de tuin zonder last te hebben van de rug. Test dus de bank even voor je ze koopt. Tuinbanken zijn erg handig en plaats besparend als je wat vrienden wil uitnodigen.

Tip 4: Geef jouw tuin een twist!

Ieder jaar op dezelfde plek het meubilair neerzetten is mogelijk, maar waarom niet eens veranderen? Om voldoende rust te realiseren is het aan te raden om de tuinmeubelen niet tegen het huis te zetten. Zet dit bijvoorbeeld aan de achterzijde van de tuin. Hiermee heb je geen hinder van het huis en kun je ongestoord genieten van een hapje en drankje in jouw eigen tuin!

De kleuren uitkiezen lijkt in het begin een lastige keuze, maar als je de smaak te pakken hebt, wordt het erg leuk om te doen! Wees niet bang om diverse uiteenlopende kleuren met elkaar te combineren zoals groen en wit, of lavendelpaars en terracotta. Je zult versteld staan hoeveel kleuren er wel niet bij elkaar passen. Op naar die heerlijke zwoele zomermaanden waar we met z’n allen in de tuin kunnen vertoeven!

Gerelateerde artikelen

Back to top button