Overig

Hoe hoog moet een dartbord hangen?

Story Highlights
  • Zorg voor 237 centimeter afstand tot het dartbord
  • Hang het bord op een hoogte van 173 centimeter
  • Zorg voor de juiste materialen

Darts is en blijft een populaire sport. Het is een zeer laagdrempelige sport en een sport die je met iedereen kunt spelen. Conditie, leeftijd en fitheid spelen een minder grote rol. Dat de sport in ons land zo populair is, heeft ook te maken met de successen die Michael van Gerwen nu en eerder Raymond van Barneveld boekten.

Zorg dat je goed materiaal hebt

Als je darts serieus neemt, dan zorg je dat je altijd goed materiaal tot je beschikking hebt. Dus ga je dartpijlen kopen en een dartbord kopen bij Mcdartshop.nl. Je vindt er alleen de beste dartsproducten. Daar kan het dan in elk geval niet aan liggen. Richt je nou thuis je eigen dartsruimte in, dan is het uitermate belangrijk dat je het bord op de juiste hoogte hangt én dat je vanaf precies de juiste afstand van het bord de pijltjes gooit.

Het aanhouden van de juiste afstand is belangrijk

Eerst de afstand tot het bord. De juiste afstand tussen bord en oche, de werplijn, bedraagt 237 centimeter. Dan hebben we het meer specifiek over de afstand tussen dartbord en de voorkant van je voet. Het aanhouden van de juiste afstand is uitermate belangrijk. Houd je thuis een andere afstand aan, dan kom je in de problemen wanneer je op een ander bord gaat spelen of wanneer je deel gaat nemen aan wedstrijden. De 237 centimeter wordt overal aangehouden, doe dat dus thuis ook.

De hoogte van het dartsbord

Dan de hoogte van het dartsbord, ook al net zo belangrijk als de afstand. Het is goed te weten dat je wat betreft de hoogte meet vanaf het midden van de bullseye. De officiële richtlijnen vertellen dat de bullseye op 1,73 meter hoogte moet hangen. Dit als je zelf ook op de grond staat. Gebruik je een dartsmat van een centimeter dikte, dan dien je het bord dus op 1,74 meter te hangen. Ook nu geldt dat als je dit niet aanhoudt, je geen hoge ogen gaat gooien als je eens ergens een wedstrijd moet spelen. Bovendien is het de enige manier om ook een zelfde carrière te maken als bijvoorbeeld Barney of Van Gerwen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button