Tuin

Tuin zomerklaar maken 2021

Story Highlights
  • Begin met het maaien van gras
  • Snoeien en onkruid wieden
  • Koop nieuwe kussens voor je tuinstoelen

Het is toch altijd weer fijn als de tijd rijp is om je tuin zomerklaar te maken. Vaak zie je er naar uit, heb je er echt weer zin in. Maar waar begin je dan precies? Hoe pak je het aan? Lees hier meer over het zomerklaar maken van de tuin en vergeet zeker niet om alvast je tuinmeubilair schoon te maken.

Begin met het maaien van het gras

Eigenlijk is het eerste wat je doet in het kader van het zomerklaar maken van de tuin je gras maaien. Weet je zeker dat het niet meer gaat vriezen? Dan kun je prima je gras maaien. Na het maaien zie je meteen hoe je gazon er voor staat. De kale plekken pak je aan door nieuw gras in te zaaien.  Idealiter zaai je nieuw gras in de maanden juni en juli. Je merkt dat gras erg snel aangroeit en bij voldoende zon en water zijn de kale plekken snel  verdwenen.

De snoeiwond van de plant kan in de zomer veel beter herstellen

Wat zeker ook bij het zomerklaar maken van de tuin hoort is onkruid verwijderen. Haal alles wat je ziet weg. Zeker als het warmer wordt groeit onkruid snel. Bij het weghalen van onkruid kun je prima gebruik maken van een schoffel, om onkruid zo met wortel en al weg te halen. Een van de belangrijkste zaken die je eveneens gaat verrichten is snoeien. Ja, dat doe je ook in de voorzomer. Als je snoeit ontstaat een snoeiwond. Juist in de zomer kan een plant sneller herstellen van een dergelijke snoeiwond. Daardoor wordt rotting voorkomen. Snoei je later in het jaar dan is de plant minder goed in staat om de wond zelf te helen.

Met nieuwe kussens ben je pas helemaal klaar voor de zomer

Uiteraard ruim je de tuin helemaal op. Je harkt, haalt alles weg wat er niet hoort en zorgt dat alles er gewoon weer prima bij ligt.  Is dat het geval, check dan ook alvast de tuinmeubels die je hebt staan. Maak ze schoon, neem ze af en zet ze alvast klaar voor gebruik. Kijk zeker ook hoe het met de kussens van de stoelen gesteld is. Misschien wordt het wel de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan de tuinkussenstore. Met de zomer voor de deur is dat wellicht een heel goed plan. Koop nieuwe kussens en je bent pas echt helemaal klaar voor de zomer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button