Overig

Hoe laat je een tatoeage verwijderen?

Heb jij een tatoeage laten zetten, maar wil je er nu vanaf? Dat kan! Vroeger was het zetten van een tatoeage altijd voor eeuwig. Een tatoeage verwijderen is tegenwoordig mogelijk door verschillende innovatieve technieken. In dit blog bericht willen we je graag vertellen hoe je een tattoo kunt verwijderen.

Waarom laat je een tattoo verwijderen?

Als je een tattoo wilt laten verwijderen, is dit tegenwoordig mogelijk. Er zijn veel verschillende redenen waarom je over wilt gaan om het verwijderen van een tattoo. In de meeste gevallen is het zo dat een tattoo verwijderd wordt omdat deze een verkeerde herinnering geeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een tattoo hebt laten zetten met de naam van je ex. In dit geval kan het wenselijk zijn om de naam te laten verwijderen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een tattoo hebt die je simpelweg niet meer mooi vindt. In dit geval kan een tatoeage verwijderen de uitkomst bieden. 

Hoe wordt een tatoeage verwijderd?

Het verwijderen van een tatoeage gaat in de meeste gevallen door het gebruik van een laser. De laserbehandeling zorgt ervoor dat de tattoo helemaal weg gaat. het grootste voordeel aan de laserbehandeling is dat er geen litteken achterblijft. Tijdens de behandeling wordt er met een laser op de tattoo gericht. Het licht van de laser wordt door de tatoeage geabsorbeerd. Vervolgens zal de tatoeage uieenvallen. Hierdoor kan je lichaam de afvalstoffen gemakkelijk vervoeren, waardoor de tatoeage uiteindelijk niet meer zichtbaar zal zijn. Er zijn verschillende lasers die gebruikt kunnen worden, maar er wordt voornamelijk gekozen voor een nanoseconde of een picoseconde laser. Beide lasers verwijderen de tatoeage, maar de nanoseconde laser geeft de minste pijn.

Zijn er andere manieren om een tattoo te verwijderen?

Als je niet aan een laserbehandeling wilt beginnen, heb je altijd nog de keuze om een andere methode in te schakelen. Je kunt namelijk ook kiezen voor een operatie. Dit is niet een veel gekozen methode, omdat het een litteken achterlaat. Daarnaast kan een operatie ook enkel bij kleine tatoeages. Een ander nadeel van de operatie is dat je enkele weken moet herstellen. De huid moet dan namelijk teruggroeien. Dit probleem heb je met een laserbehandeling helemaal niet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button