Huis

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig voor de verkoop?

Een huis dat energiezuinig is wordt niet alleen sneller verkocht maar levert ook nog eens meer geld op, dit blijkt uit onderzoek verricht door de Universiteit van Tilburg. Bij een bezichtiging komt dus ook vaak de vraag voorbij: “wat het is energielabel van dit huis?”. Het kan dus handig zijn om je huis energiezuiniger te maken wanneer het dit nog niet is. 

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig?

Een beter energielabel maakt je huis, vooral in deze tijd, een stuk aantrekkelijker. Een groen label kan je huis tot al 20.000 euro waardevoller maken. Maar hoe maak je je huis energiezuinig? In deze blog lees je er alles over. 

Voordelen van een energiezuinig huis

Door energie te besparen kan je ook veel geld besparen op de energierekening! De meeste maatregelen voor een energiezuinig huis zullen zichzelf binnen een aantal jaar terugbetalen. Daarnaast heeft een energiezuinig huis een beter energielabel. Des te beter het energielabel, des te sneller je huis zal verkopen. En naast het versnelde verkopen van je huis zal de waarde van je huis ook veel stijgen. Tot slot is het energiezuinig maken van je huis niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook stukken beter voor het milieu. Ook zeker niet onbelangrijk!

Tip 1: Je woning isoleren

De eerste stap voor een energiezuinig huis is het isoleren van je woning, aangezien het de warmte beter vasthoudt en daardoor het gas en stroomverbruik minder wordt. Het logische gevolg hiervan; je energielabel wordt groener. De volgende onderdelen van je huis kan je isoleren:

  • Muren
  • Gevel
  • Dak
  • Ramen
  • Vloeren

Tip 2: Een nieuwe CV-ketel plaatsen

Is jouw ketel oud en aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat deze erg veel energie gebruikt. Het kan dus lonen om een nieuwe energiezuinig HR-ketel aan te schaffen. Een grote investering, maar een HR-ketel heeft een hoger rendement en zal zichzelf op den duur terugbetalen. Daarnaast zal jouw woning ook meer waard worden! 

Tip 3: Zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen wordt niet alleen steeds goedkoper, de zonnepanelen zelf worden ook steeds efficiënter en zullen zichzelf sneller terugverdienen. Om je energielabel naar niveau ‘A’ te tillen, zijn zonnepanelen plaatsen vaak een vereiste. De terugverdientijd ligt vaak ergens tussen de 6 tot 8 jaar, en je woning wordt direct ook een stuk meer waard met nieuwe zonnepanelen!

Overige tips voor het verkopen van je huis

Verder nog een aantal tips niet zo zeer over het energiezuinig maken van je woning, maar wel handig als je dan toch de keuze hebt gemaakt om te verhuizen. Zorg er altijd voor dat tijdens het schieten van de foto’s en tijdens bezichtigingen het huis netjes en opgeruimd is. Heb je oude kamers waarvan je denkt dat ze aan renovatie toe zijn voor de koper? Voeg een aantal afbeeldingen toe met mogelijke ontwerpen voor renovatie. Deze afbeeldingen kan een makelaar eenvoudig voor je maken en het helpt enorm tijdens het verkoopproces. Heb jij plannen om te verhuizen? Raadpleeg Thoma Post makelaars voor advies en hulp bij het verkopen (en kopen) van je woning!

Gerelateerde artikelen

Back to top button