Huis

Hoe maak je laminaat schoon?

Story Highlights
  • Laminaat kun je prima stofzuigen
  • Water met een scheutje azijn
  • Extra schoon met water en ammoniak

Een nieuw huis vraagt heel wat tijd en denkwerk. Alles moet immers ingericht worden naar jouw wensen en smaak. Van het schilderen of behangen van de muren over meubels tot het kiezen van vloeren en huishoudtoestellen. Heel veel keuzes die moeten gemaakt worden en die niet altijd even gemakkelijk zijn. Vooral de keuze van vloeren is voor veel mensen vaak moeilijk!

Soorten vloeren

Tegenwoordig zijn er heel wat soorten vloeren die je kan kiezen voor alle ruimtes binnen het huis. Daardoor kan het best zijn dat het moeilijk kiezen wordt. Ga je voor laminaat kopen of kies je toch maar voor een vinyl vloer? Of wil je liever een houten of parket vloer? Om nog maar te zwijgen over een betonvloer of een vloer in PVC. Aan elke soort vloer zijn er voor- en nadelen en het belangrijkste is dat jij deze voor jezelf op een rijtje zet. Zo kan je bepalen welke vloer voor jou het meeste voordelen biedt en welke het beste aanleunt bij jouw wensen en smaak.

Vloeren schoonmaken

Bij het kopen van een vloer wordt er door mensen vaak rekening gehouden met hoe een vloer schoon te maken is. Door het drukke leven van jonge mensen is de onderhoudsvriendelijkheid van een vloer erg belangrijk. Wil je laminaat kopen, dan moet je rekening houden met hoe je laminaat moet schoonmaken. Gelukkig is deze eenvoudig schoon te maken en hoef je geen uren te spenderen aan het onderhoud hiervan. Er zijn 3 manieren voor het schoonmaken van laminaat, aan jou om te kiezen wat de gemakkelijkste en beste optie voor jou is:

  • Laminaat stofzuigen: een gemakkelijke manier van reinigen en meer heeft een laminaat vloer bijna niet nodig. Vuil hecht zich amper aan dit soort vloer waardoor het gemakkelijk te verwijderen is met de stofzuiger.
  • Laminaat reinigen met water: een scheut schoonmaakazijn en water, dat kan je ook gebruiken voor het onderhoud van laminaat. Doe het op een microvezeldoek of dweil en schoonmaken maar die vloer! Maak de vloer niet té vochtig om blazen in laminaat te vermijden.
  • Laminaat extra onderhouden: dit kan je doen door middel van amoniak. Wanneer je een doffe laminaat krijgt, is dit de ideale oplossing.

Hulp en advies vragen

Een huis kopen en alles inrichten, je kan soms door het bos de bomen niet meer zien. Welke toestellen kies je juist en met wat ben je nou het best af? Wanneer je met vragen zit over alles wat met onder andere wonen te maken heeft en over de kwaliteit van bepaalde toestellen of producten, kan je bij de consumentenbond terecht!

Gerelateerde artikelen

Back to top button