Huis

Om deze redenen mag je voortaan alleen nog maar ledlampen aanschaffen

Story Highlights
  • Ontzettend duurzaam
  • Energiezuiniger
  • Diverse kleuren
  • Worden niet heet

Ledlampen stijgen al jaren in populariteit, maar nu is dan echt het moment aangebroken om niets anders meer te kopen. Niet alleen zijn ledlampen veel beter voor het klimaat en daarbij direct onze energierekening, ook kun je ze in elke ruimte en zelfs buiten gebruiken. Er is bijna geen reden te bedenken waarom je andere soorten verlichting boven ledlampen zou kiezen. We zetten graag nog even alle voordelen voor jou op een rij. 

Ledlampen zijn ontzettend duurzaam

Een ledlamp mag dan qua prijs ietsje duurder zijn, deze gaat veel langer mee dan alle andere soorten verlichting. Een voorbeeld: een gloeilamp gaat ongeveer duizend uur mee, terwijl een ledlamp bijna twintig keer zo lang zijn werk kan doen. Zo haal je de startprijs er bijna direct uit. Daarnaast scheelt het een hoop gedoe, want je hoeft bijna nooit een lampje te vervangen en te verwisselen.

Ledlampen zijn veel energiezuiniger

Waar een traditionele gloeilamp zo’n 90% van de energie gebruikt om warmte af te geven, gebruikt een ledlamp deze 90% voor licht. Sterker nog, een ledlamp gebruikt tot wel 95% van de energie voor licht, waar een gloeilamp maar 3 tot 5% aan licht besteedt. (bron: Essent) Dit betekent dat een ledlamp dus veel zuiniger omgaat met de energie en dus veel minder nodig heeft om dezelfde hoeveelheid licht te geven. 

Ledlampen zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar

Als je nog steeds denkt dat ledlampen koud en kil licht geven, dan loop je flink achter. Ledverlichting is tegenwoordig in allerlei kleuren te verkrijgen, ook in warm wit licht. Zeg maar vaarwel tegen kille tl-buisverlichting en zeg hallo tegen een warme, gezellige sfeer in je woonkamer!

Ledlampen worden niet heet en geven direct 100% licht

Waar een spaarlamp even opwarmtijd nodig heeft zodat deze volledig licht kan geven, zal een ledlamp de ruimte direct op volle sterkte van licht kunnen voorzien. Deze heeft dan ook geen opwarmtijd en wordt ook niet heet. Je vingers branden aan een lamp is dus volledig verleden tijd, net als in het halfdonker op zoek naar de toiletrol in de wc!

Het is overduidelijk niet voor niets dat ledlampen zo populair zijn. Hopelijk hebben we overtuigd om een goede keuze te maken voor je portemonnee én het klimaat. Vervolgens komen alle andere voordelen er nog bij en weet je eigenlijk al dat er maar één juiste keuze is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button