Tuin

Hoe maak je meer gebruik van je tuin?

Tuinen zijn er in alle soorten en maten te vinden. Hetzelfde geldt voor tuineigenaren. De een is dagelijks in de tuin te vinden, de ander weet eigenlijk niet zo goed wat er te beleven valt. Behoor je tot de tweede groep, maar wil je wel graag meer van je tuin gebruikmaken? Dit zijn handige tips: maak een feestje van je tuin!

Tuinhoek met overkapping

De tuinhoek is misschien wel het belangrijkste onderdeel in de tuin, als je het aan ons vraagt! Wie een lekkere hoek inricht, zit graag in de tuin. Maar dan moet je daar natuurlijk wel wat moeite en tijd in stoppen. Hoe doe je dat? Begin met het plaatsen van een terrasoverkapping. Het is een fraaie toevoeging aan de tuin, waar je graag tegenaan kijkt. Dat niet alleen: je kunt langer in de tuin blijven hangen, omdat je droog en beschut zit. Dat is ideaal! Nu nog een gezellige inrichting wat betreft meubels en accessoires. Er zijn vandaag de dag veel stijlvolle tuinmeubels te vinden: je hoeft heus niet meer voor een picknicktafel te gaan, als dit niet bij je past. Pak juist uit met een modern design of opvallende kleuren, om maar iets te noemen. Zorg dat jij je thuis voelt op die buitenplek.

Minder stenen, meer groen

Heb je een tuin vol stenen? Eerlijk is eerlijk: het is ook niet echt inspirerend om daartussen te zitten. Kies liever voor meer groen om je heen! Planten zijn heus niet allemaal even moeilijk te verzorgen. Met eenvoudige en sterke soorten die meerdere bloeijaren kennen, hoef je er nauwelijks moeite voor te doen. Tegelijkertijd kun je een stuk beter ontspannen in je tuin, en heb je altijd een mooi uitzicht. Dat doet een mens goed!

Sfeer in de tuin

Ook sfeer in je tuin maakt het aantrekkelijker om er je tijd te spenderen. Zorg bijvoorbeeld voor verlichting in de hele tuin, zodat je er ook in de late uurtjes nog kunt blijven zitten. Leg een mooi pad aan, van stoere tegels of grind. En we komen weer terug bij het terras: hier kies je voor sfeer door met details te werken. Een buitenkleed op de grond in combinatie met een windlicht op het tafeltje: alle beetjes helpen. En vergeet het grote plaatje niet, met een overkapping over de zithoek heen. Bij Van Kooten Tuin en Buitenleven heb je een ruim aanbod, om tot een ideale match te komen. En kies ook een fraaie ondergrond, bijvoorbeeld van hout – tijdloos en karakteristiek.

Activiteit in de tuin

Ben je graag in de weer? Zorg dan dat je een activiteit te doen hebt in de tuin! Dit kan van alles zijn: het is natuurlijk maar net wat er bij jou past. Je kunt in de tuin sporten, barbecueën, zonnebaden, klussen en tuinieren. Houd bijvoorbeeld een moestuin bij, als nieuwe hobby! En zo is er nog veel meer om aan te denken. Maak in ieder geval lekker veel gebruik van je tuin: je hebt ‘m niet voor niks. En veel buiten zijn, dat doet een mens goed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button