Huis

Hoe richt je een kleine slaapkamer in?

Heb jij helaas niet zo’n grote slaapkamer? Maak je dan geen zorgen. Ook een kleine slaapkamer kun je praktisch en gezellig inrichten. Je moet alleen even weten waar de aandachtpunten liggen. In het onderstaande artikel lees je verschillende handige tips om je goed op weg te helpen. Alvast veel succes!

Lichte en luchtige basis

Om een ruimtelijk effect te creëren, moet de basis van de slaapkamer licht en luchtig ogen. Dit begint bij een licht kleurenpalet. Geef zowel de muren als het plafond een lichte kleur. Wit is altijd goed! Kies daarnaast voor luchtige raamdecoratie en zet zo min mogelijk meubels in de kamer. Het geheel oogt nog ruimtelijker wanneer er voldoende daglicht binnenkomt. 

Compact maar comfortabel bed

Er is waarschijnlijk geen ruimte voor een kingsize bed, maar dat wil niet zeggen dat het bed niet comfortabel kan zijn. Bij Boxspring Xpert kun je boxspring bedden kopen in verschillende formaten. Bijvoorbeeld zonder hoofdbord en met een compact design. Laat je eventueel adviseren door een specialist om de beste keuze te maken.

Kledingkast tot het plafond

In een kleine slaapkamer moet je alle ruimte die je hebt benutten. Dus ook de hoogte. Koop een kledingkast die helemaal tot aan het plafond komt of zet een paar opbergboxen op de kast.

Opbergruimte onder het bed

Ook onder het bed kun je nog verrassend veel spullen kwijt. Hoe netter de slaapkamer is, hoe groter en stijlvoller het oogt. Maak dus zeker gebruik van deze extra opbergruimte! Er zijn speciale bakken op wieltjes te koop, maar ook bedden met ingebouwde opbergruimte.

Slaapbank in de logeerkamer

Wil je een kleine logeerkamer inrichten? Dan kun je kiezen voor een comfortabele slaapbank in plaats van een bed. Als er geen bezoek over de vloer is, kun je de logeerkamer prima voor andere doeleindes gebruiken. Bijvoorbeeld als thuiskantoor, hobbykamer of gameroom. Om nóg slimmer met de beschikbare ruimte om te gaan, kies je voor een compacte slaapbank met opbergruimte

Extra grote spiegel

Spiegels zijn decoratief en functioneel tegelijk. De weerspiegeling laat de kamer groter en lichter lijken. Een grote variant mag daarom niet ontbreken in de kleine slaapkamer. Kies voor het beste effect voor een spiegel met een smal frame.

Less is more

Pas tot slot de regel ‘less is more’ toe op de hele inrichting. Houd het allemaal zo simpel mogelijk. Zet zo min mogelijk meubels neer, prop het niet vol met woonaccessoires en houd ook het kleurenpalet vrij rustig. In een kleine kamer is dit vaak het aller mooiste.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button