Huis

Tips voor een gezellige avond thuis!

We zitten momenteel weer in een lockdown door de coronacrisis. In het weekend bijvoorbeeld een avondje tot laat in de kroeg zit er dus tijdelijk even niet in. Maar niet getreurd:  want ook thuis kun je een leuke avond beleven. Met een goede voorbereiding zorg jij ervoor dat je je eigen huis omtovert tot een heus restaurant en een gezellige plek waar veel sfeer hangt. Maak er met de volgende tips een leuke avond van met je gezin of familie!

Eten

Zorg allereerst voor een lekkere maaltijd. Hierbij kan je ervoor kiezen om zelf alles te bereiden, maar het is ook erg leuk om samen met je partner of familieleden in de keuken te gaan staan. Koken is namelijk extra gezellig om samen te gaan doen. Maak eens een drie gangen diner: dus met een voor-, hoofd- en nagerecht, Dek de tafel daarna met je mooiste servies, steek een paar kaarsjes aan en zet een gezellig achtergrondmuziekje op. Laat het je goed smaken en geniet ervan!

Wijnproeverij

Naast het houden van een etentje, is het ook erg leuk om een wijnproeverij thuis te houden. Tegenwoordig kan je mooie pakketten wijn bestellen die verschillende soorten wijn bevatten. Deze kan je niet alleen in de winkel kopen maar bestel je ook eenvoudig online. In deze pakketten vind je vaak ook formulieren waarop je kan invullen hoe de wijn smaakt en welke tonen je proeft. Ook kan je aangeven bij welke soorten lekkernijen je de wijn goed vindt passen. Wanneer de formulieren er niet bijgeleverd zijn kan je deze vaak ook nog wel online vinden. Een proeverij geeft vaak een extra element aan de avond.

Spelletjes

Tijdens een leuke avond kunnen spelletjes natuurlijk niet ontbreken. Spreek bijvoorbeeld wat eerder op de dag af zodat je hier lekker de tijd voor hebt. Zet de open haard gezellig aan, geniet van het brandende haardhout en de warmte om je heen en de middag is gegarandeerd leuk. Kijk hierbij ook eens naar nieuwe spellen die jullie nog nooit hebben gespeeld. De oude spellen die we allemaal kennen als ganzenbord, monopoly en risk zijn natuurlijk erg leuk, maar dit gaat natuurlijk ook een keer vervelen. Kijk eens online naar wat nieuwere spellen. Schaf iets nieuws aan wat jullie nog niet hebben gespeeld, kijk hierbij wel goed naar wat iedereen leuk zal vinden. Dit zorgt vaak net voor wat extra spanning en plezier!

Het fotoboek

Tijdens een gezellige avond in je eigen huis, kan het ontzettend leuk zijn om het fotoboek van vroeger er weer eens bij te pakken. Vaak ligt zo’n album in een kast, maar wordt er niet heel vaak in gekeken en dat is jammer! Fotoboeken roepen vaak hele mooie herinneringen op – en hoe fijn is het om die weer naar boven te halen en samen met je gezin of familie hier gesprekken over te voeren. En hoe leuk is het om foto’s van bepaalde reizen weer terug te zien! Misschien een idee om – na de coronacrisis – weer een zo’n reisje te plannen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button