Huis

Hoe stel je de perfecte woonkamer samen?

Story Highlights
  • Woonkamers
  • Banken
  • Stoelen

Zoveel mensen zoveel wensen en verschillende stijlen. Hoe vind je nu de perfecte balans in jouw inrichting? Daar helpen we je graag in dit artikel een handje mee.

Interieur design

Een interieur designer te duur maar zelf niet creatief om het samen te stellen?

Dat hoeft niet meer, interieur designers hebben vooraf al complete sets samengesteld. Waardoor je nieuwe inrichting perfect op elkaar afgestemd is. Jouw woonkamer hoef je dus zelf niet meer samen te stellen maar alleen nog de gewenste stijl uit te kiezen. 

Woonkamers

Vooraf samengestelde woonkamersets zijn er in verschillende maten en stijlen. Ga je voor landelijk, industrieel of toch modern hoogglans. Er zijn veel verschillende stijlen en opties. Door het uitkiezen van een complete set worden alle zorgen en keuzestress weggenomen. De meubels zijn van dezelfde lijn en passen hierdoor perfect bij elkaar. Denk aan dezelfde kleur, houtsoort en stijl. De woonkamersets zijn natuurlijk naar eigen wens uit te breiden met meer producten van dezelfde lijn. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een groot Tv-meubel in plaats van het kleine exemplaar te selecteren voor de gehele set.

Door het combineren van deze set met een bankstel als eyecatcher of gave eetstoelen wordt de woonkamer toch een unieke eigen samenstelling. 

Banken

Er zijn veel verschillende soorten en maten bankstellen. Ga je voor een recht model of toch een grote hoek of U-bank. De opties zijn eindeloos en voor elke inrichting is er wel een geschikt model. Ga je voor een bank volledig in stijl met de woonkamer of toch voor een model wat de woonkamer een andere twist geeft. Door de stof en kleurkeuze kan hier op een speelse manier invulling aan gegeven worden. Ga bijvoorbeeld voor een industriële inrichting met een velvet of ribstof bank, deze maakt de woning zachter. Maar ga je met dezelfde industriële inrichting in combinatie met een leren bank wordt het gelijk een stoere inrichting. Er zijn honderden kleuren en stofsoorten.

Stoelen

Ook met eetkamerstoelen kan je de sfeer van de kamer bepalen. Je kan een speels effect toevoegen door bijvoorbeeld een sprekende kleur stoelen te kiezen. Dit zal de kamer opfleuren en de inrichting net iets opvallender maken. Voor stoelen geld dat er net zoals banken veel verschillende stijlen, stoffen en kleuren zijn. Ook een combinatie tussen een aantal kleuren stoelen kan een leuk effect geven. 

Houd je van een afwijkend interieur? Ga dan voor funky met meerdere kleurige stoelen. En maak de kamer op die manier speelser. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button