Health

Hoe veilig is jouw schoonheidssalon?

Niks aan het hand(schoent)je, natuurlijk!Jij bent immers een professional die naast schoonheid ook alles afweet van hygiëne. Op iedere situatie ben jij voorbereid!

We geloven je. Maar het kan nooit kwaad om toch nog eens een reminder te lezen over alle risico’s die helaas onlosmakelijk aan jouw vak verbonden zijn. Je wilt immers zowel je personeel als je klanten een volledig onbezorgde behandeling kunnen garanderen. Wat doe jij allemaal om de strenge hygiëneregels na te leven? Wees er hoe dan ook zeker van dat jij de volgende zaken volledig in acht neemt eer je met het toelaten van bezoekers begint:

Voorlichting

Voorafgaand aan sommige behandelingen is het belangrijk voor klanten dan wel personeel om hun handen uitvoerig te wassen. En hoewel de meesten van kinds af aan wel hebben meegekregen hoe dat moet, is het nooit een verkeerd idee om iedereen te laten weten hoe je dat precies moet doen om er zeker van te zijn dat het protocol wordt gevolgd. Hiervoor zijn A4 formaat stickers in het leven geroepen die gelamineerd geleverd worden. Dat garandeert dat ze lang zullen meegaan. Bovendien zijn de opdrukken in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat je zeker weet dat het plakkaat op zal vallen.

Veiligheidsbril

Spaanders, vonken, scherven en andere minuscule projectielen vliegen nou niet bepaald in het rond in een beautysalon, dat weten we wel. Maar je krijgt dagelijks te maken met fijnstof en diverse agressieve vloeistoffen die irritatie en zelfs letsel kunnen veroorzaken. Dat is dan ook precies wat je wilt voorkomen met behulp van een professionele veiligheidsbril! Kies niet voor de eerste de beste uitvoering. Je wilt immers van een hoog draagcomfort verzekerd zijn, evenals van krasvrij glas. Zorg dat de oorveren van rubber zijn en eenvoudig versteld kunnen worden en dat de bril je onbelemmerd zicht biedt.

Komt er toch iets in je ogen terecht? Raak dan niet in paniek maar spoel ze wel direct om met een oogdouche – iets dat je te allen tijde bij de hand zou moeten hebben.

Schorten

Voor een professionele uitstraling én ter bescherming van je onderkleding, draag je een schort dat speciaal voor jouw vakgebied gemaakt is. Kies het model in jouw bedrijfskleuren, of zorg in ieder geval dat je logo en de naam van je onderneming erop komen te staan. Schorten voor de beauty branche zijn doorgaans universeel qua maat en gemaakt van een stof die een waterafstotende en vlekwerende werking heeft.

Handschoenen

Direct contact met je klanten is voor beide partijen ongewenst. En dan bedoelen we fysieke aanraking. Oftewel, draag handschoenen voor iedere behandeling die daarom vraagt. Zo weet je cliënt zeker dat de geboden verzorging volledig hygiënisch gebeurt. En jij ook!

Mondmasker

Vermijd die risico’s die virussen en bacteriën met zich meebrengen door professionele mondkapjes voor de schoonheidsspecialist te dragen! Je hebt een ruime keuze uit vele verschillende modellen, maar qua draagcomfort en oppervlak lopen ze nogal uiteen. Zorg dat je maskers lekker zitten maar ook je neus en mond volledig bedekken!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button