Huis

Trend van nu: de industriële kast

De industriële kast zie je vaker voorbij komen. Niet alleen in magazines, maar ook in winkels en bij je vrienden thuis. Deze kast zie er geleefd uit en heeft een stoer karakter. Een echte ijsbreker in de ruimte. Veelal wordt er staal en hout combineert om een mooie industriële kast te maken. Maar donkere houtsoorten en staal maken niet altijd de perfecte kast met industriële look. Er zijn meer opties. 

De betonlook 

De betonlook is een grote tegenstelling tot de standaard staal en hout combinatie. Deze kasten worden gemaakt met behulp van beton cire. Dit wordt op het hout gestuct en geeft een effect van echt beton. Dit effect van echt beton ontstaat doordat er meerdere lagen wordt aangebracht. Dit maakt de kast uniek en ook ontzettend stoer. Beton cire is te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals wit en betongrijs. Dit geeft al aan dat die industriële kast niet altijd donker hoeft te zijn. 

Met de betonlook heb je een compleet unieke industriële kast die zeker niet te vergelijken is met het standaard plaatje. Bovendien biedt materiaal zoals beton cire ook nog genoeg opties om te spelen met kleur. De stalen elementen die veel worden gebruikt bij de industriële look zijn ook goed te combineren met de betonlook. Overweeg dus zeker de betonlook eens voor een kast. 

Gebruik van steigerhout 

Bij de meeste industriële kasten denken mensen aan donkere houtsoorten. Al eens gedacht aan steigerhout? Dit is lichter dan mangohout, acaciahout en eikenhout, maar combineert ook bijzonder goed met staal. Bovendien is het steigerhout dat wordt gebruikt voor meubelen vaak gebruikt hout. Echt geleefd en verweerd hout. Een betere vintage look ga je niet vinden. 

Een kast met steigerhout oogt vaak dus wat meer open en kleurrijker dan donkere houtsoorten zoals mangohout. Het maakt de ruimte openlijker. Een industriële kast van steigerhout is zeker het overwegen waard. 

Speel met houtsoorten en materialen 

Waar het uiteindelijk om draait is dat je zelf gaat spelen met materialen. Combineer eens niet de standaard houtsoort die iedereen gebruikt voor die kast, maar kijk naar andere houtsoorten. Geef een kleurtje aan het staal met een poedercoating of stap lekker buiten de gebaande paden met een betonlook. Door te spelen met verschillende materialen, kleuren en vormen kun je nog steeds die typische industriële kast ontwerpen, maar maak je het uniek. 

Je kunt natuurlijk zelf het ontwerp vanaf moment één maken, maar je kunt ook kiezen om hulp in te schakelen. Er zijn genoeg professionals die industriële kasten op maat kunnen maken. Je kiest zelf uit verschillende materialen, kleuren, extra’s of je dient zelf een volledig eigen ontwerp in. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button