Health

Hoe vind ik de beste uitvaartverzekering?

Het is niet gemakkelijk om een uitvaartverzekering te vinden die goed bij je past en aan al je wensen voldoet. Je moet namelijk rekening houden met verschillende factoren. Maar hoe vind je nu de juiste uitvaartverzekering? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Oriënteer jezelf goed

Wat vind je belangrijk als het aankomt op jouw begrafenis of crematie? Wat zijn de wensen voor jouw uitvaart? Waar moet rekening mee worden gehouden? Je doet er verstandig aan om vooraf op papier te zetten hoe je hier over denkt en hoe je wilt dat jouw uitvaart er uit komt te zien. Wil je een crematie of begrafenis? Wat voor bloemen zou je graag willen hebben? Heb je afwijkende wensen, bijvoorbeeld voor een speciale doodskist? Als je precies weet wat je wilt, kun je heel gericht zoeken naar de juiste uitvaartverzekering.

Verwacht je veel mensen op je begrafenis?

Nog een factor om rekening mee te houden is het aantal mensen dat je verwacht op je begrafenis. Er moeten namelijk kaarten gemaakt worden over de dienst zelf, maar ook kaarten om bezoekers van jouw uitvaart te bedanken. Wil je dat er een koffietafel aan het einde van de uitvaart is? Of wil je een andere manier van condoleance? Ook hier komen natuurlijk kosten bij kijken en des te meer mensen er komen, des te hoger de kosten zullen zijn.

In wat voor kist wil je begraven of gecremeerd worden?

Wanneer je kiest voor een basis grafkist, dan moet je rekenen op zo’n 250 euro. Dit is een hele simpele kist en ook al hoeft het natuurlijk geen waarde te hebben, misschien wil je toch een wat luxere doodskist. Kies je voor een wat mooiere uitstraling, dan kun je kiezen voor de standaard grafkist en deze kost ongeveer 750 euro. Wil je liever in een luxe grafkist begraven worden? Dan moet je rekenen op gemiddeld 2500 euro. Overigens kunnen al deze kisten ook gebruikt worden voor een crematie.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je weet wat je wilt op je begrafenis of crematie, kun je uitvaartverzekeringen vergelijken. Je kunt dit doen op een vergelijkingssite, waar je verschillende verzekeraars en de bijbehorende premies met elkaar kunt vergelijken. Het is belangrijk dat je van de verschillende verzekeraars goed de voorwaarden doorleest, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Neem hierin de verschillende factoren mee en kijk ook goed naar de verschillende prijzen van de premies. De ene verzekeraar hanteert een hogere premie dan de andere, en als je ouder bent betaal je vaak ook meer. De premies zijn lager als je jong bent, omdat je zeker tot aan je tachtigste een premie moet betalen. Hier moet je dus goed op letten.

Een definitieve keuze maken

Heb je alle verzekeraars met elkaar vergeleken? Dan kun je nu een definitieve keuze maken en de uitvaartverzekering afsluiten. Bij bijna alle verzekeringen heb je een bedenkperiode. Deze duurt normaal gesproken dertig dagen. Twijfel je alsnog? Dan kun je de verzekering gewoon weer stopzetten en krijg je je geld terug.

Gerelateerde artikelen

Back to top button