Health

Hoe zelfgemaakte probiotica kan zorgen voor gezonde darmen

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van gezonde darmen op je algehele gezondheid. Uit veel onderzoeken blijkt dat een slechte darmgezondheid tal van gezondheidsklachten kan veroorzaken. Steeds meer mensen zoeken daarom naar (natuurlijke) manieren om hun darmgezondheid te verbeteren. Eén van de manieren waarop je jouw darmgezondheid kunt verbeteren is het gebruik van probiotica als kefir. Benieuwd hoe dit precies werkt? In dit artikel vertellen we je meer!

Het effect van probiotica op je darmgezondheid

Om het effect van probiotica op je darmgezondheid te kunnen begrijpen, is het eerst belangrijk om te weten wat probiotica precies is. Probiotica is eigenlijk niets anders als een grote hoeveelheid gezonde darmbacteriën, vaak verwerkt in een gemakkelijk in te nemen capsule. In je darmen zitten een gigantisch grote hoeveelheid bacteriën. Helaas zijn lang niet al deze bacteriën goed voor je. Door een te eenzijdig dieet of gezondheidsproblemen kan je darmflora aardig uit balans raken. Dit betekent dat er in verhouding meer slechte bacteriën dan goede bacteriën aanwezig zijn in je darmen. Door een tijd lang probiotica te gebruiken, kun je het aantal goede bacteriën in je darmen verhogen. Op het moment dat er weer meer goede dan slechte bacteriën in je darmen zijn, dan zullen de goede bacteriën voortaan de strijd met de slechte bacteriën weer kunnen winnen. 

Welke soorten probiotica zijn er allemaal?

Als je van plan bent om probiotica te gebruiken voor het verbeteren van je darmflora, dan heb je de keuze uit tal van verschillende soorten supplementen. Eén van de bekendste en effectiefste soorten probiotica is kefir. Je hebt hierbij de keuze uit melkkefir en waterkefir. In principe maakt het niet uit of je voor melkkefir of waterkefir kiest, want de bacteriesamenstelling is vergelijkbaar. Je kunt kefir niet simpelweg in de supermarkt kopen, want deze probiotica moet je zelf maken. Hiervoor heb je echte kefirculturen nodig, die je bij een webwinkel als Allesvoorkefir.nl kunt bestellen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button