Overig

Hoe zit het met jouw online alter ego?

Online gamen wordt zo veel leuker en echter met een avatar. En het leuke is: die kun je meestal helemaal afstemmen op je persoonlijke voorkeur of stijl. En in tegenstelling tot het echte leven, kun je zo vaak je wilt van uiterlijk, imago en karakter veranderen. 

Voor veel online games moet je een avatar aanmaken: een online profiel, oftewel visuele representatie van jou als speler binnen het spel. Dit personage creëer je om jezelf in de virtuele wereld van het spel te vertegenwoordigen. Je avatar kan menselijk zijn, of juist helemaal niet. Denk in dat laatste geval bijvoorbeeld aan aliens. Dit is allemaal natuurlijk ook afhankelijk van het soort spel dat je speelt.

Second Life en The Sims zijn de twee bekendste online spellen waar je een online alter ego (en zelfs leven) creëert. Maar ook bij spellen als World of Warcraft, Final Fantasy XIV, The Elder Scrolls Online, Minecraft, Roblox, Terraria, Fortnite, Apex Legends, PlayerUnknown’t Battlegrounds, The Destiny 2, Warframe, Guild Wars 2, Genshin Impact, Phantasy Star Online 2, FIFA. En er komen natuurlijk steeds meer online games bij. Er zijn zelfs virtuele omgevingen in een casino online waarvoor je een avatar creëert. 

De bedoeling van het creëren van een avatar is dat het spelen van het spel meer tot de verbeelding gaat spelen. Je ervaart het allemaal een stuk persoonlijker en intenser. Zeker als je in VR of AR speelt. Ook kun je sociale interactie hebben met andere spelers, en bijvoorbeeld chatten of berichten uitwisselen. Je kunt zelfs met elkaar samenwerken of elkaar juist beconcurreren.

Zo stel je je avatar samen

Open de game die je wilt gaan spelen. Als je nog geen account hebt, maak je dit natuurlijk eerst aan. Indien je al een account hebt, dan open je dit. Vervolgens ga je naar het profielgedeelte. Dit is meestal een sectie in het spel of op het platform waar je je profiel kunt maken of aanpassen. En nu komt het leukste deel: je kunt je avatar voor het betreffende spel gaan uitkiezen en helemaal vormgeven. Wat voor personage wil je zijn? Welke kleding wil je dragen? Wat voor andere uiterlijke kenmerken wil je graag hebben? Ook kun je verschillende accessoires aan je look toevoegen, zoals een kekke hoed of stoere bril. Maar je kunt ook een uitrusting, afgestemd op het spel uiteraard, uitkiezen. Zoals speciale wapens, andere tools, magische krachten wellicht. Dit alles maakt jouw avatar uniek.

Als je tevreden bent met je avatar, bevestig je je keuzes en slaat ze op. Nu ben je klaar om met je nieuwe online identiteit het spel te betreden. Wil je later liever toch een andere haarkleur of speciale kracht? Dan kun je je avatar gewoon aanpassen aan je nieuwe wensen. Was het in het echte leven ook maar zo makkelijk!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button