Huis

Interieurtrends 2023: stalen deuren en schuifdeuren

Wat zijn de interieurtrends 2023? Een trend die je niet ontgaan kan zijn, zijn de stalen deuren en schuifdeuren. Leer verder.

De interieurtrend van 2023 kan je bijna niet ontgaan zijn als je regelmatig social media zoals Instagram of Pinterest bezoekt of de televisie aan hebt. Je komt twee soorten deuren veel tegen, dit zijn schuifdeuren en stalen deuren. Beide brengen sfeer en karakter in het interieur. Een woning met stalen binnendeuren ziet er meteen modern en stijlvol uit. Bovendien past zo’n deur in woningen van ieder bouwjaar. Sterker nog, je ziet dit type deuren in nieuwbouw en gerenoveerde panden. In dit artikel lees je meer over deze eigenzinnige trend. 

Stalen deuren en schuifdeuren kopen: dit moet je weten

Wanneer je een stalen deur of schuifdeur overweegt, is het belangrijk dat je een aantal dingen weet. Er zijn twee soorten deuren die hoofdzakelijk in woningen te vinden zijn. Dit zijn opdekdeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt in het kozijn, terwijl een opdekdeur tegen het kozijn aan sluit. Niet iedere deur kan in ieder kozijn, dus controleer goed welk type je hebt. Eventueel kan het kozijn aan te passen zijn, maar liever weet je natuurlijk waar je aan toe bent. Voor schuifdeuren moet je beseffen dat de deur aan de muur komt te hangen. Dit kan soms ook aan het plafond indien je een laag plafond hebt, maar niet met ieder type schuifsysteem. Je moet dan weten of de muur/plafond en de achterliggende constructie het gewicht kan dragen. Bovendien moet voor een schuifdeur voldoende ruimte naast de deur zijn om deze te openen.

Materialen en maten

Overweeg je een schuifdeur, neem dan goed de maten op en bekijk de mogelijkheden. Er zijn meerdere stijlen en meerdere soorten materialen. Voor een stalen deur kopen is de maat en het type (opdek- of stompe deur) van belang, maar ook of de deur links of rechtsdraaiend is. Verder kan er een type slot gekozen worden, zoals een wc-slot, slot met sleutel of simpel loopslot. Voor glas kan gekozen worden uit helder glas, melkglas of gerookt glas. Genoeg te kiezen dus. Door de juiste keuzes te maken voor jouw woning, breng je al snel smaak en stijl in je interieur en past je huis bij de interieurtrend van 2023.

Gerelateerde artikelen

Back to top button