Huis

Hoe zorg je voor een gezellige aankleding in de slaapkamer?

Is je slaapkamer maar een beetje saai en ben je toe aan een nieuwe look? Leuk, zo maak je echt wat moois van deze ruimte in huis! En dat is zelfs makkelijker dan je misschien denkt. We delen onze tips met je: dít heb je nodig voor een gezellige aankleding in je slaapkamer!

Een gezellig vloerkleed in de slaapkamer

Waar we meteen aan denken bij een knusse slaapkamer? Een vloerkleed onder het bed! Dat is ook nog eens hartstikke comfortabel: elke keer als je je bed uitstapt, voel je een zacht kleed onder je voeten. De perfecte manier om de dag te beginnen. Kies een vloerkleed in de slaapkamer in de stijl die jij het mooist vindt – van modern tot vintage, van laagpolig tot hoogpolig. Een tip: ga voor een lekker groot kleed. Dat zorgt voor de mooiste look én voelt het best aan voor je voeten.

Meerdere kussens op je bed

Heb je slechts één of twee kussens op je bed liggen, onder het mom van: meer heb ik er toch niet nodig? Dat kan wel een stukje gezelliger. Ga voor een verzameling van kussentjes op je bed – vier of zelfs vijf bijvoorbeeld. En om de looks nog mooier te maken, is het een aanrader om er verschillende kussenhoezen om te doen. Wissel af met kleuren en prints!

Een mooie fauteuil in de hoek

Vind je in jouw slaapkamer alleen een bed en een kast? Dat oogt al gauw wat saai. Als je nog wat ruimte over hebt, is er een ideaal meubelstuk om aan de ruimte toe te voegen: een fauteuil! Zet zo’n comfy stoel in de hoek, naast het raam bijvoorbeeld. Een ideale plek om een boekje te lezen! En mocht je er toch niet vaak gaan zitten, is zo’n stoel alsnog een fraaie eyecatcher in de slaapkamer.

De aankleding op je nachtkastje

Grote kans dat je wel een nachtkastje naast je bed hebt staan: hartstikke mooi. Maar wat heb je óp dat nachtkastje liggen? Ook de aankleding telt mee! Leg bijvoorbeeld een stapeltje boeken of tijdschriften op je nachtkastje neer. Een gezellig klokje doet het ook goed, net als een sieradenbakje of een fotolijst.

Kamerplanten in de slaapkamer

Planten mogen wat ons betreft niet ontbreken aan je slaapkamer! Ze zorgen namelijk meteen voor meer gezelligheid en levendigheid. Zet een grote plant op de grond neer, het liefst in een opvallende pot. Of zorg voor een klein plantje op je nachtkastje. Hangplanten zijn ook perfect in de slaapkamer, aan het uiteinde van je gordijnrails bijvoorbeeld!

Mooie verlichting in de slaapkamer

Ten slotte maakt de juiste verlichting de gezellige aankleding in je slaapkamer pas echt compleet. Zet een leuke bureaulamp op je nachtkastje – ook ideaal als je ’s avonds nog wat wilt lezen in bed. Nog een laatste tip: hang een lichtslinger op boven je bed, met meerdere lampenbolletjes eraan. Knusser kan het niet!

Ben je op zoek naar meer ideeën voor in de slaapkamer? Neem dan een kijkje bij onze slaapkamer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button