FashionHealth

Gellak duur? Doe het gewoon zelf!

Wil je ook wel eens van gellak genieten op je nagels, maar vind je het te duur om het te laten doen? Dan is er nog een oplossing en dat is dat je het zelf doet. Je kunt namelijk zelf aan de slag met een gellak set en dat hoeft niet duur te zijn! Het is leuk om zelf creatief aan de slag te gaan en vaak doen vriendinnen elkaars nagels. Ook dat kan ideaal zijn als je het samen onder de knie hebt en zo elkaar kunt helpen.

Wat is gellak?

Gellak is een manier om je nagels te lakken. Het voordeel van deze manier is dat het veel langer volhoudt dan normale nagellak. Dit komt omdat het een stuk steviger is én gedroogd is onder een UV-lamp. Hier tegenover staat natuurlijk wel dat het ook lastiger is om de gellak te verwijderen. Daarnaast zijn er twee varianten gellak, namelijk de harde én zachte variant. Met de harde variant zorg je voor een verlenging van je nagel. De zachte variant lakt en verstevigt de huidige nagels. Dus wanneer je op zoek bent naar een nagellak die langdurig blijft zitten én je nagels verstevigt, kies dan voor gellak. Wil je voor een kortere periode je nagels een kleurtje geven óf kies je al gauw voor een nieuw kleurtje? Kies dan voor de reguliere nagellak.

Zelf je nagels doen

Het is een leuke bezigheid als je zelf je nagels kunt doen, zo kun je namelijk veel geld besparen. Je nagels kun je namelijk zelf bijwerken, ontvetten en weer nieuwe gellak aanbrengen.

Tips om te beginnen met gellak

  • Het zal vast eens de eerste keer zijn dat je gaat beginnen met gellak nagels. Daarom hebben we tips voor je op een rijtje gezet:
  • Het is belangrijk dat je de gellak altijd aan gaat brengen op schone nagels. Je vijlt meestal je nagels eerst in de gewenste lengte en vorm. Daarbij duw je ook de nagelriemen heel voorzichtig wat naar binnen. Je kunt de glans van je nagels met een white block verwijderen. Nagels ontvetten is een volgende stap.
  • Vervolgens pak je de gellak en dan moet je deze goed schudden. Als je dat hebt gedaan dan zie je dat je deze nou eenvoudiger kunt aanbrengen en dat ook de kleur beter het geheel dekt.
  • Hecht het niet optimaal? Dan kun je alsnog primer gebruiken.
  • Let er goed op dat je gellak altijd dun aan gaat brengen en trek deze ook goed over de top en de rand van de nagels zodat het een mooi geheel wordt.
  • Heb jij gellak op je nagelriemen, dan moet je deze direct verwijderen.
  • De gellak zal hard worden onder een speciale gellak lamp.
  • Ga in ieder geval steriel te werk en probeer het eerst bij een nagel en werk zo je ene hand af en ga dan door met de andere. Zorg dat je geen haast hebt, want het is een heel precies werkje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button