Tuin

Hoe zorg je voor voldoende privacy in je tuin?

Story Highlights
  • Meer privacy in de tuin
  • Plaats een heg
  • Ideaal is een hout beton schutting

Vooral in de zomer met het mooie weer dan wil je heerlijk ongestoord kunnen genieten van het zonnetje zonder dat iedereen zo naar binnen kan kijken. Je kan je tuin op verschillende soorten manieren afsluiten voor je omgeving. In dit artikel wat tips om je tuin op een mooie manier af te sluiten van de buitenwereld, zo kan je in alle rust genieten. 

Een hout beton schutting

Iedereen is wel bekend met een houten schutting, maar wat is een hout beton schutting dan? Een hout beton schutting bestaat uit meerdere onderdelen, zoals een tuinscherm, betonplaten en betonpalen. Het fijne aan deze schutting is dat je helemaal zelf kan bepalen hoe de schutting eruit komt te zien. Je kan de soorten uitkiezen, maar ook de hoogtes en de hoeveelheden. Als je moet beslissen wat voor soort hout beton schutting je wil plaatsen, moet je eerst even objectief naar je tuin kijken en de stijl, zodat je kan beslissen wat voor soort schutting passend is bij de rest. Als je een eenvoudige schutting wil plaatsen dan heb je betonpalen van 180 cm hoog nodig, maar ook een hoge betonplaat. Wanneer je een tuinscherm gaat kopen, moet je ook daar rekening houden met de hoogte dat die gelijk staat met de betonpalen. Je kan ook gaan spelen met de hoogtes en kiezen voor een hoge betonplaat en juist een lager tuinscherm, dit zorgt voor een luxe effect. Heb je een industriële stijl en wil je juist een robuustere look dan is aan te raden om voor een laag tuinscherm te kiezen en twee onderplaten van beton. 

Een heg plaatsen

Een andere manier die vaak wordt gebruikt om voldoende privacy te creëren in je tuin is een heg of ander soort planten te plaatsen. Heggen worden ook vaak rondom parken, kerken en scholen geplaatst. De liguster en de conifeerhaag zijn de twee plantsoorten die het meest voorkomen in heggen. Wil je een heg die snel groeit dan is de liguster heg iets voor jou, die groeit namelijk snel. Wil je zeker weten zijn van je privacy en een hoge heg, dan is de conifeerhaag beter. Een groot voordeel van een heg is dat die bij elke woonstijl passend is. en je hebt gelijk groen in je tuin en geen meekijkende buren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button