Overig

De voor- en nadelen van een regendouche in huis

Story Highlights
  • Denk eens aan een regendouche
  • Verbruikt wel veel water
  • Voor gevoel van luxe

Wie wil dat nou niet een prachtige badkamer, waarin je het gevoel hebt dat je in een hotel zit. Overweeg jij nu ook om een regendouche aan te schaffen en je badkamer daarmee een upgrade te geven? Lees dan dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van een regendouche. 

De nadelen van een regendouche

Net zoals al het andere heeft ook de regendouche nadelen. Een groot nadeel van een regendouche is dat die veel water verbruikt. Zuinig douchen houdt namelijk niet alleen in dat je niet te lang onder de douche staat, maar heeft ook te maken met wat voor douchekop je doucht. Een normale douchekop verbruikt gemiddeld per minuut rond de 9 liter. Daarentegen verbruikt een regendouche per minuut rond de 20-25 liter. Tegenwoordig bestaan er ook eco standen op de regendouche, maar alsnog is een regendouche minder zuinig dan een normale douchekop. Een ander nadeel is dat de regendouche niet verstelbaar is. Dit maakt het moeilijk om te kunnen douchen als je bijvoorbeeld je haar niet wil wassen. 

De voordelen van een regendouche

Een groot voordeel van een regendouche is het luxe en ontspannen gevoel dat het je geeft. Een regendouche ziet er niet alleen mooi uit, maar kan je ook het gevoel geven alsof je in een hotel woont! Vaak als men aan ontspanning toe is maar geen bad heeft komen ze tot rust onder de douche, dat kan natuurlijk veel beter onder een regendouche. Je hele lichaam staat onder het water door de brede straal van de regendouche. 

De verschillende soorten regendouche

Er zijn verschillende soorten regendouches oftewel een stortdouche, zo is er voor iedere badkamer een die geschikt is. Niet alleen qua kleur, maar ook diverse groottes. De regendouche kan op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd. Je hebt een opbouw en een inbouw regendouche. Een opbouw regendouche is makkelijker en snel te installeren en is er geen verbouwing voor nodig. Daarentegen kan je ook kiezen voor een inbouw regendouchen, dat vergt wel wat meer tijd en moeite. Alles wordt achter de muur netjes weg gewerkt door middel van een kleine renovatie. 

Een buitendouche

Heb je een lekker grote tuin en wil je ook in de zomer buiten kunnen douchen? Dan is een regendouche voor buiten ook een optie. Je kan niet alleen heerlijk afkoelen in de zomer, maar ook even het gevoel hebben alsof je in Bali zit. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button