HuisTuin

Houtpellets kopen en bewaren: Zo doe je dat!

Wil je graag besparen op gas en heb je daarvoor een pelletkachel gekocht? Dan zul je wel hebben gemerkt dat het kopen en opslaan van houtpellets nog een uitdaging op zich is. Om een maximaal rendement uit je pellets te halen is het namelijk wel belangrijk dat ze goed brandbaar blijven. Aangezien de meeste mensen vaak veel pellets in één keer kopen, moeten ze de pellets redelijk lang bewaren voordat ze gebruikt worden. Doe je dit niet op de juiste manier, dan kun je een hoop rendement verliezen. In dit artikel geven we je tips voor het kopen en bewaren van houtpellets!

Houtpellets binnenshuis bewaren

De beste en veiligste manier om houtpellets te bewaren, is binnen in een droge omgeving die vrij is van schimmel of gevolgen van een eventuele overstroming. Het is dan ook belangrijk dat je de pellets droog en van de grond af bewaart, bijvoorbeeld op een meegeleverde houtpallet. Gebruik liever geen stenen of zand als ondergrond bij het opstapelen en bewaren van de pellets. Houtpellets worden meestal geleverd in dichte zakken die je prima voor een langere tijd kunt bewaren als je zorgt dat ze goed droog blijven. Heb je binnenshuis geen plek om de pellets te bewaren? Dan kun je ze ook in een garage of een grote kelder bewaren. Een schuur of tuinhuis kan in principe ook een goede plek zijn, zolang het er niet te vochtig is en de pellets op een verhoging kunnen staan. 

Houtpellets buiten bewaren

Het is met de juiste maatregelen ook wel mogelijk om houtpellets buiten te bewaren, zelfs als de verpakking al open is. Een tuin of carport kan bijvoorbeeld een goede plaats zijn. Zolang je de pellets droog opslaat, kun je kwalitatief hoogwaardige pellets prima een aantal jaren in de buitenlucht staan. Ze rotten niet en het enige waar ze niet tegen kunnen is veel water. Bewaar jij jouw houtpellets buiten, zorg dan wel dat je ze goed afdekt, bijvoorbeeld met een speciaal afdekzeil. Zo blijven ze goed droog. 

Waar koop je houtpellets?

Houtpellets kopen kan op verschillende plekken, waaronder tuincentra en hoveniersbedrijven. Het is ook mogelijk om je pellets online te bestellen. Het voordeel hiervan is dat je een grote hoeveelheid kunt bestellen en dat ze gewoon bij je thuis worden bezorgd. Zo hoef je er zelf niet mee te sjouwen, want in de meeste gevallen worden ze ook nog voor je op de juiste plek neergezet, bijvoorbeeld met behulp van een elektrische laadklep. Bestel jouw pellets wel bij een gespecialiseerde leverancier, zoals houtpellets-online.eu. Dan ben je verzekerd van producten van een hoge kwaliteit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button