Trends

Waarom een alcoholvrij drankje?

Jij kunt heerlijk genieten van een koud biertje tijdens de warme zomerdagen. Maar ook tijdens het avondeten gaat er een lekker wijntje in. Als je de supermarkt ingaat voor jouw boodschappen, loop je ook altijd even langs de dranksectie. Toch valt je iets op. Je ziet namelijk steeds meer alcoholvrij bier in de schappen staan. Je vindt het apart, want het effect van alcohol vind je juist zo fijn. Lees in dit blog waarom alcoholvrij erg hip is!

Gezondheid

Tegenwoordig worden we ons steeds bewuster van de gezondheid. We sporten en slapen vroeg zodat we de volgende dag fris kunnen beginnen. Vlees maakt ook steeds vaker ruimte voor vleesvervangers. Het is niet nieuw dat alcohol best slecht kan zijn voor de gezondheid, vooral als je er veel van drinkt. In een hoop alcoholische drankje zitten namelijk aardig wat calorieën. Alcoholvrije drank bevat juist veel minder calorieën, waardoor je ook lekker kunt genieten van de smaak van drank zonder daarbij extra kilo’s aan te komen. Een hoop brouwers hebben de afgelopen jaren flink wat geld geïnvesteerd in het verbeteren van de technieken. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat verschillende varianten van alcoholvrije wijn en bier precies hetzelfde smaken als de variant met alcohol erin. Ook ga je er een stuk beter uitzien als je niet voor alcohol kiest. Jouw huid droogt namelijk uit door de drank, omdat het vochtafdrijvend werkt.

Tijden veranderen

In Nederland en veel andere landen heerst een drankcultuur. Het is best normaal dat je vanaf je achttiende (of zelfs eerder) begint met drinken. Veel tieners willen namelijk opvallen en leuk gevonden worden. Het kan daarbij erg helpen als je alcohol drinkt. Het is immers iets voor de volwassenen en als je als je tiener al eraan begint, wordt dat vaak stoer gevonden. Groepsdruk speelt hier jammer genoeg ook een grote rol in. Mede door bewustwording en alcoholvrije dranken komt hier verandering in. Waar het voorheen raar was als je niet drinkt, worden er nu steeds meer vragen gesteld bij de drankcultuur. Waarom drinken we eigenlijk? Is het drinken van alcohol wel zo leuk? Is het nodig? Maar er is nog meer! Jij kunt na een avondje uit met vrienden of vriendinnen gewoon de auto naar huis nemen, want alcoholvrije drank beïnvloedt jouw prestaties achter stuur niet niet. Hierdoor staan jouw ogen nog steeds op scherp en is jouw reactievermogen prima. Ook kunnen we door alcoholvrije dranken de kater op de volgende dag vermijden. In plaats van dat de volgende dag een beetje verspild is, kun je nu dus fris beginnen!

Alcoholische dranken moeten sinds een paar jaar plaats maken voor alcoholvrije dranken. Allereerst is een alcoholvrij drankje veel gezonder voor je. Er zitten veel minder calorieën in, waardoor je veel minder zult aankomen. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat de alcoholvrije varianten minder lekker zijn. Ze smaken namelijk alsnog heerlijk! Ook worden we ons steeds bewuster van de drankcultuur in Nederland. Het is niet nodig om te drinken om het leuk te hebben. Heb je daarom zin in een alcoholvrije drank? Kijk dan op de site van Alcoholvrijshop!

Gerelateerde artikelen

Back to top button