Huis

Huis verbouwen: tips & tricks

Ga je beginnen aan een verbouwing? Dan kun je vast en zeker wel wat tips gebruiken. Een verbouwing is namelijk een zeer grote opgave. Zeker als je het hele huis aan wilt pakken heb je een duidelijke planning nodig. Het bestellen van bouwmaterialen ga je pas doen als je zeker weet waarvoor je ze gaat gebruiken. Een budget opstellen is daarnaast ook onmisbaar. Wij geven je graag tips aan de hand van enkele voorbeelden.

Een goed begin is het halve werk

De uitspraak klopt natuurlijk niet helemaal, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Door een goede voorbereiding voor de verbouwing kom je al erg ver. Door een duidelijke planning te maken weet iedereen precies wat hij of zij moet doen en kun je zeer efficiënt te werk gaan. Hierdoor ga je bijvoorbeeld voorkomen dat de schilder en de stukadoor tegelijkertijd aan je deur staan.

Stel een duidelijk en overzichtelijk budget op

Een duidelijk budget opstellen is voor een verbouwing onmisbaar. Als je geen duidelijk budget hebt, kan het zijn dat je financieel niet goed rond komt. Hierdoor kunnen er bepaalde klussen niet afgemaakt worden en kan de verbouwing in de soep lopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Let er wel op dat je het budget overzichtelijk opstelt en iedere uitgave er in meeneemt. Foutjes in het budget kunnen namelijk grote gevolgen hebben. 

Plan een achterstand in!

Oke, het klinkt misschien raar, maar het is erg handig om te doen. Als je namelijk voorbereid op een achterstand, kun je gemakkelijk schakelen als hij zich voordoet. Mocht er geen vertraging ontstaan in de verbouwing, wat op zich al zeer onwaarschijnlijk is, kun je altijd wat werkzaamheden naar voren schuiven. Wanneer je de verbouwing te strak plant, kan het zijn dat er werkzaamheden door elkaar heen gaan lopen, waardoor de vertraging alleen maar oploopt. Een extra week inplannen voor de verbouwing kan daardoor erg goed uitkomen!

Vergeet duurzaamheid niet!

Een verbouwing is de uitgelezen mogelijkheid om je huis te verduurzamen. Kies bijvoorbeeld voor een sterk isolerend glas voor ieder raam of ga voor een duurzame vloerverwarming. Door tijdens de verbouwing de juiste keuzes te maken omtrent duurzaamheid, heb je daar de rest van de jaren dat je in het huis woon profijt. Het kan tijdens de verbouwing iets meer geld kosten, maar dit verdien je in de jaren daarna direct terug met de besparingen op de energierekening!

Gerelateerde artikelen

Back to top button