Trends

Doe inspiratie op voor een kindercadeau

Het is niet altijd eenvoudig om een geschikt cadeau te vinden voor kinderen. Wanneer ze nog maar een paar maanden of jaren oud zijn, moet het speelgoed ook een educatieve functie hebben zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast mag het niets scherp bevatten waar ze zich aan kunnen pijn doen. Hetzelfde geldt voor kleine onderdeeltjes die ze kunnen inslikken. Ondanks dat houten speelgoed al erg oud is, blijft het toch populair als cadeau.

Waarom houten speelgoed kopen?

Een van de grote voordelen van houten speelgoed is dat het geen scherpe randen bevat. Daarnaast is het ook stevig, waardoor het niet snel kapot zal gaan. Daardoor gaat houten speelgoed in de meeste gevallen langer mee dan speelgoed van plastic. Bovendien worden er geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie van dit soort speelgoed, waardoor het hout ook biologisch afbreekbaar is. Hout neemt ook de warmte van je handen over. Dit zorgt ervoor dat je kleine spruit dus altijd warm speelgoed kan vastnemen. 

Houten speelgoed klinkt misschien saai, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Zo kan je het extra persoonlijk maken door de naam van de peuter in kwestie er op te laten drukken. 

Leuke kraamcadeaus

Ook wanneer een baby’tje net geboren is, verdient hij of zij natuurlijk een leuk cadeau. Houten speelgoed is minder interessant voor pasgeborenen, maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke opties zijn. De meest voorkomende kraamcadeaus zijn een kraamcadeau met naam.  Ook hier heb je verschillende mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om kleding zoals een rompertje of een truitje te kopen met de naam van de nieuwe spruit erop. Het nadeel is dat ze dit waarschijnlijk maar enkele keren zullen kunnen aandoen aangezien ze zo snel groeien.

Wil je graag een kraamcadeau met naam waar iets langer van kan genoten worden? Ga dan voor een kraamkoffer of een kraambox. Op de box of koffer kan je dan de naam en eventueel de geboortedatum laten drukken. De kraambox bevat een gepersonaliseerd slabbetje, waar ook weer de naam van de baby op gedrukt is, en een knuffelbeertje. Het koffertje bevat net zoals de box ook een slabbetje en daarnaast ook een tutpopje. 

Het leuke aan een kraambox of kraamkoffer is dat je het later ook kan gebruiken om kleine herinneringen op te bergen. Denk maar aan een tutje of een van de eerste rompertjes. Ook leuke foto’s van mijlpalen kunnen hierin verzameld worden. Zo heeft je baby later een leuke verzameling van allerlei belangrijke momenten in zijn of haar leven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button