Overig

Huis verkopen met een internet makelaar, is dat slim?

Steeds meer mensen doen het: een huis verkopen met een internet makelaar. Dit is niet heel gek als je gaat kijken naar de gemakken die het met zich mee kan brengen. Je betaalt immers minder voor het gehele traject, waardoor je jezelf veel kosten kunt besparen. Daarnaast heb je de touwtjes zelf in handen omtrent de bezichtigingen en het papierwerk. Ook dit kan jou extra voordelen opleveren. Maar is het verkopen van een huis via een online makelaar zoals Easie slim? Onderstaande informatie geeft jou alle ins en outs, zodat je aan de slag kunt gaan.

Jouw eigen huis verkopen met behulp van een internet makelaar

Het huis verkopen met een internet makelaar kan tegen lagere kosten dan wanneer je een gewone makelaar in handen neemt voor de verkoop. Je hebt immers veel zaken zelf in handen, waardoor de kosten van een makelaar ook lager gehouden kunnen worden. Zo plan je bijvoorbeeld de bezichtigingen zelf in, waardoor er geen makelaar langs hoeft te komen om de potentiële kopers rond te leiden. Je moet hierbij wel sterk in je schoenen staan. De verkoopprijs die jij in gedachten hebt, moet ook aangehouden worden. Je kan daardoor al snel een aantal procent minder ontvangen dan wanneer je met een gewone makelaar aan de slag gaat.

Minder inzicht in de huizenmarkt

Een internet makelaar heeft minder inzicht in de markt bij jouw regio. Hierdoor is het bepalen van de vraagprijs voor een online makelaar ook lastiger. Je zult daarom goed moeten rondkijken en in gesprek moeten gaan met een makelaar in de buurt om te zien hoeveel geld je kunt vragen voor jouw woning. Is het daarom wel slim om een online makelaar in te schakelen voor de verkoop van jouw woning? In feite ligt dit bij jezelf en bij de tools die er gebruikt worden van bijvoorbeeld Funda. Een huis verkopen met een internetmakelaar behoeft daarom ook veel onderzoek. Je moet zorgen dat de cijfers up-to-date zijn, zodat jouw woning met de juiste vraagprijs op de markt komt te staan.

Actief meewerken bij de verkoop van jouw woning

Als laatste moet je ook goed op de marketing van een internet makelaar letten. De marketingstrategieën die gebruikt worden, kunnen van grote invloed zijn op de voortgang van de verkoop. Daarnaast zou je zelf mee kunnen denken voor mensen die eventueel op zoek zijn naar een huis. Door actief bezig te zijn met de verkoop kun je de regie in handen houden en heb je tegelijkertijd ook het voordeel dat je goedkoop uit bent met de makelaarskosten. Wanneer je op kosten wilt besparen is het huis verkopen met een internet makelaar een slimme keuze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button