Health

Inspiratie om elke dag voldoende Magnesium binnen te Krijgen

Gezond leven en lekker in je vel zitten? Dan is het belangrijk dat je dagelijks voldoende magnesium binnenkrijgt. Dit essentiële mineraal heeft ons lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. Gelukkig is het in tegenstelling tot sommige vitamines en mineralen makkelijk om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 300 tot 350 mg magnesium te komen. Dat kun je doen op een aantal manieren.

Noten, pitten en zaden zitten vol magnesium

Het allerbeste wat je kunt kiezen om dagelijkse voldoende magnesium binnen te krijgen zijn noten en zaden. Een lekker handje noten bevat namelijk al snel 225 mg magnesium. Dan zit je al bijna aan je dagelijkse hoeveelheid. Paranoten spannen de kroon. Als je 100 gram van deze jongens opeet, krijg je meer dan 400 mg magnesium binnen. Onder de zaden en pitten kun je het beste gaan voor pompoenpitten (160 mg per 100 gram) of sesamzaden (350 mg per 100 gram).

Bezoekje aan de visboer

Voor een gevarieerd en gezond eetpatroon wordt aangeraden 1 of 2 keer per week vette vis te eten. Een bezoekje aan de visboer is een goed idee omdat vis onder andere omega-vetzuren, eiwitten en vitaminen bevat. Maar wist je dat je in een stukje zalm van 100 gram ook zo’n 30 mg magnesium vindt? Makreel spant de kroon met 97 mg. Ja, gezond leven en vis eten gaan hand in hand om verschillende redenen. 

Groente (uit eigen tuin)

Je kunt het essentiële mineraal ook tot je nemen door verschillende soorten groenten te eten. Die kun je natuurlijk kopen in de supermarkt of lekker ouderwets bij de groenteboer, maar waarom zet je jouw eigen tuin niet vol met heerlijke groene bladgroenten. Groenten zijn gezond, zien er soms hartstikke mooi uit, zijn makkelijk te kweken en zitten vol magnesium. Bekijk de volgende waardes eens, gebaseerd op porties van 100 gram.

  • Spinazie: 79 mg
  • Boerenkool: 34 mg
  • Tuinbonen: 32 mg
  • Sperziebonen: 25 mg
  • Broccoli: 21 mg

Magnesium supplementen

Misschien houd jij wel helemaal niet van groene groenten, vis of noten. In dat geval is er nog geen nood aan de man. Je kan allerlei magnesium supplementen gebruiken om het niveau op peil te houden. Van doodgewone capsules tot olie dat je kunt smeren op de huid. Want het mineraal is ook opneembaar via de huid! Er zijn zelfs vlokken voor een rijkgevuld voetenbadje. Magnesium supplementen zijn er in allerlei soorten en maten.

Waarom is magnesium gezond?

Je ziet al dat het niet heel moeilijk is om aan de aanbevolen hoeveelheid te komen. Maar waarom is dat zo belangrijk? Nou, omdat magnesium zich bemoeit met allerlei lichaamsprocessen. Het helpt bij het overdragen van signalen tussen zenuwen en hersenen, waardoor je fitter en alerter bent. Het is goed voor de energie- en waterhuishouding in je lichaam. Magnesium zorgt voor gezonde en sterke botten en tanden. Als dat nog niet genoeg reden voor je is om noten, vis of groenten te eten, helpt het je ook nog bij het aanmaken van cellen en weefsels. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button