HuisTrends

Inspiratie voor een vloerkleed? Dit zijn de trends.

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuw vloerkleed, maar kom je er niet helemaal uit? Dat is niet zo gek, want het kan best lastig zijn om een passend vloerkleed te kiezen bij de ruimte waarvoor jij hem in gedachte hebt. Momenteel zijn er aardig wat interieurtrends gaande waarbij een vloerkleed prima gecombineerd kan worden. We geven je graag wat tips ter inspiratie.

Duurzame kleden

Duurzaamheid is een trend die eigenlijk niet meer weg zal gaan, want het heeft nu eenmaal veel prioriteit. Doe er je voordeel mee en ga lekker los met deze trend, want dan ben je ook nog eens verantwoord bezig. Kies een vloerkleed dat lang mee gaat, tijdloos is en gemakkelijk schoon te maken is. Laagpolige vloerkleden zijn in dit geval het makkelijkst en kies voor een beige of donkere tint. Wit kun je het beste vermijden, want de kans is groot dat deze niet lang meegaat. Qua materiaal kun je kijken naar jute vloerkleden of je kunt een vloerkleed kopen van gerecycled materiaal, zoals PET flessen of gerecycled katoen.

Vloerkleed met antiek-look

Tegenwoordig zijn antieke vloerkleden helemaal hip. Je kunt deze op meerdere plekken scoren, namelijk in een design woonwinkel, maar wellicht ook in de kelder van je oma. Deze vloerkleden zijn laagpolig en hebben een druk print, waarvan het lijkt alsof er al flink over gelopen is. Dit kun je natuurlijk perfect bereiken met een vloerkleed van de kringloop en dan ben je direct ook lekker duurzaam bezig! Kun je het ideale antieke kleed niet vinden, dan kun je natuurlijk ook een nieuwe versie kopen met een antiek-look.

Een geometrische vorm

Vloerkleden heb je echt niet enkel in rechthoekige of ronde vormen. Tegenwoordig kun je vloerkleden echt in allerlei vormen en formaten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vloerkleed met een zeshoekige vorm of misschien vind je het leuk om een loper in de gang te leggen. Probeer met een creatieve blik naar de ruimte te kijken om te zien wat goed past bij de rest van je interieur. Veel woonwinkels hebben een speciale tool waarbij je het kleed middels de camera van je telefoon digitaal in de ruimte kunt plaatsen. Hierdoor kun je alvast zien of het kleed goed zal staan als je hem eenmaal aangeschaft hebt. 

Witte En Zwarte Laptopcomputer Op Bruine Houten Kruk In De Buurt Van Stapelboeken

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button