Huis

Inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een badkamer kan best een moeilijke opgave zijn. Zeker als de ruimte niet te groot is en er meerdere personen gebruik van maken. Hoewel je absoluut het liefste gezin van de wereld hebt, vind je toch nog wel eens rommel op de vloer van de badkamer. Waar haal je nu de juiste badkamer inspiratie vandaan om die kleine badruimte zo slim mogelijk in te delen?

Praktische online wooninspiratie!

Je weet dat het moeilijk is om de badkamer precies zo in te richten dat iedereen er blij mee is. Daarom wil je online wooninspiratie opdoen en leuke ideeën krijgen over hoe je dat het beste kunt doen. Je kinderen zijn nog klein en je wil de ruimte waar jullie je allemaal wassen zo overzichtelijk mogelijk houden. Ruimte is heel belangrijk en daarom wil je zo weinig mogelijk spullen op de grond. Een badkamermeubel aan de muur zodat de vloer vrij is en je die makkelijk kunt schoonmaken biedt uitkomst. Kleuren spelen ook een grote rol. Die hebben een enorme invloed op de uitstraling van je badkamer interieur.

Je wensen voor de badkamer

Houd je van licht en ruimte? Dat kun je creëren met bepaalde kleuren, spiegels en lichtinval. Badkamer inspiratie krijg je door online op woon- en badkamersites te surfen. Of op een trendy online woonmagazine te kijken. Probeer te kijken naar badkamers die jij echt mooi vind en hoe je dit in jouw huis kunt toepassen. Maak een lijstje van al je wensen en van al die leuke dingen die je tegenkomt op het internet. Ook kun je een moodboard aan de muur in je werkkamer hangen en daar al je ideeën op plakken.

Budget

Kijk wel goed uit of al die mooie spulletjes wel binnen je budget passen. Een glazen douchewand zorgt voor ruimte, maar is duurder dan een leuk en hip douchegordijn. Je houdt wel de badkamer droog met een goede afscheiding tussen de douche en de rest van de ruimte. Maak handig gebruik van de ruimte door bijvoorbeeld een plank hoog op te hangen en daar manden op te zetten voor de anders zo makkelijk rondslingerende spulletjes.

Een ruime spiegelkast aan de wand is ook een goede oplossing om kleine spullen op te bergen. Maak op deze manier plekjes die je goed kunt benutten. Een rekje voor de shampoo en douchecrème in de hoek van de doucheruimte. In de manden op de plank boven het raam leg je watjes, wattenstaafjes en andere kleine spulletjes in zoals haarspeldjes en elastiekjes. Een kast met spiegeldeuren is ideaal boven een dubbele wastafel. Op die manier kunnen jullie allemaal je eigen spulletjes terugvinden en opbergen. Het is heel belangrijk om alles na gebruik steeds goed op te bergen; want alleen op die manier houd je een kleine badkamer netjes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button