Health

Een goede nachtrust begint met jouw slaapkamer

Voor een perfecte nachtrust heb je allereerst de ideale slaapkamer nodig. Niets is lekkerder om fijn in slaap te vallen om dan heerlijk door te slapen tot de volgende ochtend. Toch wil het maar niet lukken. En als je dan eindelijk in slaap valt, wordt je toch weer een aantal keren wakker. Een goed nachtritme vinden, hoe doe je dat?

Je hebt net als iedereen een goed nachtritme nodig en daarvoor moet je ook een goed dagritme vinden. Vind je ideale dag- en nachtritme en je ervaart ook een goede nachtrust. Zet niet vlak voordat je gaat slapen de stereo op het hoogste volume. Geluid, licht en temperatuur zijn belangrijke zaken om wel degelijk rekening mee te houden. Maar ook de ideale slaapkamer met het juiste beddengoed op het juiste bed is belangrijk. Zo ook de kwaliteit van de kussens en niet te vergeten de lucht en de ventilatie in je slaapkamer. In een online lifestyle magazine kun je heel veel slaapkamer inspiratie op doen.

Regelmaat in de slaapkamer

Je bent gevoelig voor licht. Tenminste, je lichaam is gevoelig voor licht. Dat zit vol met zintuigen die gelijk alarm slaan als er licht is. Krijg slaapkamer inspiratie van een hip en trendy online lifestyle magazine, maak je slaapkamer donker en intiem en laat je lichaam als vanzelf melatonine aanmaken. Dit slaaphormoon geeft je hersenen een seintje dat het de hoogste tijd is om te gaan slapen. Een goed nachtritme vinden kun je ook creëren door vroeg, maar niet té vroeg naar bed te gaan en ook weer op tijd, maar niet té op tijd op te staan. Breng een gezonde regelmaat en ritme in je manier van leven. Vind je ideale dag en nachtritme en krijg rust in je leven.

Rust

Zodra je het ideale ritme voor je eigen biologische klok gevonden hebt en je klaar bent met een goed dagritme vinden, past je slaapritme zich daaraan aan. Je hebt natuurlijk al wel heel kritisch naar de spullen op je slaapkamer gekeken. Geen mobieltje, geen iPad en geen televisie. Sowieso alle dingen met een schermpje waar een irritant blauwachtig licht vanaf komt, verban je uit je slaapkamer. Zorg voor de perfecte temperatuur in je slaapkamer: als het te warm is ga je transpireren en als het te koud is kun je zeker niet in slaap vallen! Zoek eens in een lekker online lifestyle magazine naar heerlijk beddengoed want op een goed kussen is het heerlijk slapen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button