Overig

Inspirerende quotes

Story Highlights
  • Quotes kunnen je helpen
  • Motiveren, stimuleren en opvrolijken
  • Een quote voor elk onderwerp

Quotes. Er zijn mensen die op verzoek quotes uit kunnen spuwen over tal van verschillende onderwerpen. Je hebt mensen die ze verzamelen en er zijn boeken vol met inspirerende quotes. Aan quotes kun je ook best veel hebben. Ze kunnen je motiveren, inspireren of de steun geven die je nodig hebt. Ze kunnen je een lach om je gezicht bezorgen en je vindt ze steeds vaker gewoon in huis, ter decoratie. Quotes kun je kernschetsen als in weinig woorden heel veel zeggen. Ze geven soms reflectie, dan weer zorgen ze voor bezinning.

Quotes Nederlands

Quotes kunnen je nieuwe inzichten brengen en het is al eveneens heel wonderlijk hoe bepaalde quotes nooit iets aan kracht verliezen. Pas wel op met mooie quotes, want door een bepaalde quote heel erg veel te gebruiken kunnen ze zomaar een cliché gaan worden. Inspirerende quotes Nederlands? Die zijn er voldoende, maar vlak zeker de quotes in de Engelse taal niet weg. Ook in die taal vind je boeken vol interessante zinnetjes die je aan het denken kunnen zetten en je kunnen raken.

Inspirerende quotes samenwerking

Zeker ook op de werkvloer zie je niet zelden inspirerende quotes die staan voor samenwerking. Je moet het toch elke dag opnieuw samen doen. Als werkgever doe je er niet slecht aan door elke dag op een centrale plaats een dergelijke quote te plaatsen. Een voorbeeld? ‘Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen’. Het is een Omdenken quote. Ook de Omdenken quotes zijn de afgelopen jaren erg populair geworden.

Inspirerende quotes werk

Is het een opgave om je op te laden om elke dag naar je werk te gaan? Inspireer jezelf dan met elke dag een inspirerende quote over werk. Die zijn er meer dan voldoende. Mooi voorbeeld is wel een Engelse quote; ‘Pleasure in the job, puts perfection in the work’.  Misschien dat je dan wel met een lach om je gezicht of toch gemotiveerd naar je baas gaat elke dag.

Inspirerende quotes verandering

We leven in een steeds veranderende wereld. Alles wordt anders en mensen willen om de zoveel tijd ook verandering. Je ziet het terug in de quotes, want er zijn ondertussen heel erg veel quotes over verandering. Een typische inspirerende quotes verandering is wel ‘wijsheid is weten, erkennen, aanvaarden en veranderen’, waarmee het belang van veranderen nog maar weer eens benadrukt wordt. Wat dat betreft zijn de quotes van Omdenken wel exemplarisch. Die staan voor verandering en dan specifiek voor een andere manier van denken en dus ook een andere manier van het oplossen van problemen.

Inspirerende quotes liefde

De meeste quotes gaan over de liefde. Dat was zo en dat is nog steeds het geval. Niets is een meer dankbaar onderwerp dan de liefde. Quotes kunnen wat de liefde betreft erg confronterend zijn, kunnen soms hard aankomen en kunnen je emotioneel maken, Is dat het geval, dan is in elk geval sprake van een goede quote, want er bestaat natuurlijk verschil in kwaliteit en diepgang tussen de gebezigde quotes. Wat de liefde betreft zijn er duizenden en duizenden. Je hoort en ziet ze ook vaak bij het afscheid van dierbaren. Daar is de quote ‘liefde leeft altijd voort waar het leven eindig is’. En geef toe, het is een waarheid als een koe.

Inspirerende quotes leven

Net als de liefde is het leven zelf ook een dankbaar onderwerp als het om quotes gaat. Over het leven zijn heel erg veel quotes, en dat over het leven in alle verschillende fasen. Vaak drukken ze je met de neus op de feiten, zetten de inspirerende quotes over het leven je even met beide benen op de grond. Neem een quote als ‘je bent rijk als je tevreden en gelukkig bent met wat je hebt’.

Het is overigens best leuk om de leukste quotes die je hoort te verzamelen. Zorg dat je altijd pen en papier bij je hebt en noteer ze. Dat is altijd leuker dan de standaard boekwerken met quotes, quotes die iedereen kent en die daardoor tegen het cliché aanhangen. Dan is het bijhouden van je eigen quotes die jou raken een veel leukere optie. Je kunt uiteraard ook zelf met quotes aan de slag gaan en proberen zelf quotes over de genoemde onderwerpen te maken. Gewoon proberen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button