Auto

Je eerste auto kopen én verzekeren

Je kunt tegenwoordig al veel eerder beginnen met het nemen van autorijlessen. Steeds meer jongeren maken daar dan ook gebruik van want ze willen er graag vroeg bij zijn om hun eerste auto te kopen. Maar bij het kopen van een nieuwe auto, hoort ook een goede verzekering. Daar leggen we je graag meer over uit wat een auto kopen en een auto verzekeren, is niet iets wat je dagelijks doet.  

Je bent al snel geneigd om de goedkoopste autoverzekering te kiezen, maar is dat ook de beste voor jou? Hetgeen je het beste kunt doen, is nagaan wat je wensen zijn en welke kosten gedekt moeten worden. Van daaruit kan er gekeken worden wat dan de goedkoopste autoverzekering voor jou is.  

Tips eerste auto kopen

Als je op zoek bent naar je eerste auto dan is het altijd even spannend hoe het gaat lopen en wat je tegen gaat komen. Waar moet je allemaal op letten, wat moet je regelen, waar ga je je auto kopen en verzekeren? Veel vragen die je zelf gaat ontdekken tijdens je zoektocht. Maar we hebben nog een paar tips voor jou als je je eerste auto gaat kopen:

  • Het kopen van een auto kost geld, maar je betaalt niet alleen het bedrag wat er voor de auto wordt gevraagd. Er zijn meer kosten waar je rekening mee moet houden:
    • Kosten van de verzekering.
    • Wegenbelasting voor de auto.
    • APK keuringen en onderhoud van de auto.
  • Vraag je af wat voor auto er bij je past, wil jij een grote luxe auto, een sportieve auto of gewoon een standaard auto om naar je werk te rijden zonder alle luxe? De keuze hangt uiteraard af van je budget, maar ook van je eigen wensen.  
  • Een auto verzekeren hoort er ook bij. Waar ga je de auto verzekeren? Wat moet er gedekt worden? Bij een nieuwe auto zijn de kosten hoger dan bij een auto van zes of zeven jaar oud. Maar je moet zelf goed kijken naar hoe je je auto laat verzekeren, alleen WA dekking of casco of allrisk? De keuze hangt ook af van de leeftijd van de auto.
  • Kosten laag houden van de auto is een sport. Maar daar kun je wel rekening mee houden bij je aankoop. Heeft de auto recent nieuwe banden, een nieuwe accu, APK en onderhoud gehad? Dan kan dat jou veel geld besparen de komende maanden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button